Cum să faci sex dacă eşti prea obosit?

Un sondaj din 2010 a arătat că cea mai comună scuză pentru a evita contactul sexual e oboseala (45%). Într-un interviu pentru site-ul australian news.com.au, sexologul Nikki Goldstein, a remarcat: „cele două momente în care oamenii se iubesc cel mai mult sînt seara, înainte de a merge la culcare, și la trezire. Problema e că, atunci cînd eşti prea obosit, vrei să dormi”.

Soluția este să se găsească alte momente pentru a face dragoste, „în care nu îți vei spune că trebuie să terminăm cît mai repede posibil”. Iată trei dintre recomandările sexologului:

Planificaţi nopți fără sex. Se pare că un pic de rutină de genul acesta ajută foarte mult, cu condiţia ca ambii parteneri să fie de acord. Planificaţi nopți în care să vă culcaţi mai devreme, dormiţi și vă veţi simți mai bine în zori şi mai dornici de intimitate.

– Setați alarma pe dimineața devreme. Dacă sînteți prea obosit seara la culcare, treziţi-vă mai devreme, pentru a vă bucura de energia de dimineaţă.

Faceţi dragoste sub duș. Cea mai bună soluție este de a evita sexul înainte de a merge la culcare, deoarece acela e momentul în care oboseala este cea mai intensă. Pentru cei care nu doresc să se trezească mai devreme, pur și simplu trebuie să găsească alte momente din timpul zilei, de exemplu dimineața, la duș, atunci cînd copiii sînt încă în pat.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *