De ce nu e bine să te dai pe tobogan cu copilul

La locul de joacă, putem vedea adeseori părinți dîndu-se pe tobogan cu copiii aşezaţi pe genunchi. Dar, conform unui nou studiu, acest „joc“ poate fi, de fapt, destul de periculos.

Potrivit cercetătorilor de la Academia Americană de Pediatrie, alunecarea pe tobogan cu copilul pe genunchi ar crește riscul copilului de fractură la un picior sau la ambele. Cercetătorii au descoperit că nu mai puţin de 352.698 de copii sub șase ani s-au accidentat în acest fel, numai în perioada 2002-2015.

Potrivit cercetătorului principal al studiului, prof. Charles Jennissen, aceste riscuri sînt în principal legate de greutatea adultului care însoțește copilul pe tobogan. Într-adevăr, atunci cînd piciorul unui copil se agață în timp ce coboară pe tobogan, este puţin probabil să se rănească sau să-şi rupă piciorul, deoarece greutatea sa este mai mică și astfel viteza de coborîre e mai mică. Dar, stînd în poala adultului, riscul de acidentare e mai mare atunci cînd piciorul este prins, deoarece viteza coborîrii și forţa relativă sînt mult mai mari, din cauza greutății suplimentare.

Mulți părinți se dau pe tobogan cu un copil mic pe genunchi fără să se gîndească. Și, în cele mai multe cazuri, am constatat că părinții nici nu îşi dădeau seama că micuţul s-ar putea răni grav. Ei spun adesea că nu ar fi făcut acest lucru dacă ar fi ştiut consecinţele.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

One thought on “De ce nu e bine să te dai pe tobogan cu copilul

Lasă un răspuns