Alimente cancerigene importate din China
Știm cu toții că, în ultimii ani, multe dintre alimentele pe care le consumăm provin din China. Produsele din această ţară inundă piața mondială. Chiar țările cu o agricultură de top importă cantități mari de alimente, a căror calitate este adesea pusă la îndoială, numai pentru că sînt ieftine.
Iată o listă cu alimentele importate din China cele mai periculoase pentru sănătate:
1. Suc de mere. Un suc ieftin de mere care nu are un gust prea bun, desea un pic acid și nu foarte fructat, provine din China. Acest suc este adesea găsit ca atare sau în amestec. China folosește o cantitate mare de pesticide, mult mai multe decît este permis și, prin urmare, fructele și legumele lor sînt pline de reziduuri chimice.
2. Sare industrială. China folosește adesea sarea industrială ca sare de masă, deşi nu este adecvată consumului uman. Poate provoca atacuri de cord, hipertensiune arterială, probleme psihice și fizice, hipotiroidism și tulburări ale sistemului de reproducere.
3. Cod. Este un pește vorace, cultivat în China, care trăiește în deșeurile proprii. Există mari probleme cu hrănirea acestui pește în China, avînd în vedere poluarea apelor.
4. Pui. Mulți experți în securitatea alimentară sînt îngrijorați de calitatea discutabilă a puiului din China, deoarece în această țară, gripa aviară și bolile legate de alimente sînt frecvente. În plus, China este lider în ceea ce privește producția de pesticide în lume.
5. Usturoi. Chinezii folosesc multe pesticide periculoase, cum ar fi bromura de metil, în producția de alimente. Usturoiul chinezesc este impregnat puternic cu substanțe chimice. Rețineți că acest usturoi lasă un gust rău, care seamănă cu un preparat chimic.
6. Tilapia. Este un pește foarte popular. 80% din Tilapia provine din China. Cu cîțiva ani în urmă, un raport din China a menţionat cazul unei tinere fete care trăiește într-un sat de piscicultori. Menstruația a început la vîrsta de 7 ani, din cauza nivelurilor ridicate de hormoni. Fermierii de pește folosesc antibiotice puternice și hormoni de creștere pentru a menține peștii în viață, adesea în condiții de igienă precară și de suprapopulare.
7. Orez. Chinezii sînt cunoscuți pentru producția de orez fals bazat pe o rășină sintetică și pe cartofi. Cînd se fierbe, orezul rămîne tare și nu se poate găti ca orezul normal. Testele recente au arătat că orezul din China are un conținut foarte ridicat de cadmiu, un metal greu toxic, asociat cu mai multe probleme de sănătate: cancere, malformații osoase, insuficiență renală. Contaminarea se face prin apa poluată provenita de la fabrici foarte poluante, amplasate aproape de cîmpurile de orez.
Sursa: santeplusmag.com