Lucruri pe care nu trebuie să le împrumuţi nimănui

Există lucruri pe care nu trebuie să le împărțim cu nimeni, nici măcar membrilor familiei, altfel ne putem periclita sănătatea.

1. Căști, pălării, perii de păr și piepteni. Tot ce vă puneți pe cap şi tot ce vă atinge faţa nu ar trebui să fie împrumutat nimănui. Puteţi lua păduchi, mătreaţă, ciuperci.

2. Trusa de machiaj. Pielea feței este extrem de sensibilă și din moment ce machiajul este aplicat pe față, nu trebuie să împrumutaţi nimănui şi de la nimeni trusa de machiaj, pentru „a nu împrumuta” secreţiile pielii, bacteriile şi virusurile altei persoane.poicrxgnoc

3. Antiperspirante. Aceste produse cosmetice, stick sau roll-on, împiedică transpirația și mirosul urît, dar nu ucid bacteriile potențial periculoase.

4. Săpun. Curăţă şi dezinfectează, dar experţii recomandă ca săpunul să fie un mijloc de igienă personal. Săpunurile pot răspîndi bacterii.

5. Accesorii pentru unghii. Nu folosiţi ustensilele de unghii, unghiile false şi nici lacurile de unghii de la alte persoane.  Bacteriile și infecțiile se răspîndesc rapid și sînt ușor de colectat pe accesorile pentru unghiile de la picioare sau de la mîini.

6. Periuţă de dinți. Sub nicio formă, nu împrumutaţi periuțele de dinți! Cavitatea bucală este plină de bacterii, oricît de bine te-ai spăla pe dinţi.314922-Nail-Clippers-boxed1

7. Căști, cercei. Urechile sînt foarte sensibile, iar cerceii și căștile adună cu ușurință bacterii periculoase. Lucrurile pe care le-ați pus în urechi ar trebui să fie folosite numai de dvs.

8. Lamă de ras. Nu numai bacterii, ci şi boli mai grave (HIV, sifilis, hepatite) pot fi transmise printr-o lamă de ras care a tăiat pielea, ajungînd în contact cu sîngele.

Sursa: timefornaturalhealthcare.com

Comments

comments

Lasă un răspuns