11 aplicaţii cu sare de mare

Sarea de mare apare prin procesul natural de evaporare salină şi astfel toate componentele apei de mare se păstrează în produsul cristalizat.

Sarea de mare naturală este foarte sănătoasă și are proprietăți terapeutice. Conține peste 80 de ingrediente benefice pentru sănătatea generală, piele și păr.

1. Sarea de mare poate consolida sistemul imunitar. Astfel, corpul e mai rezistent la diferite boli autoimune, cum ar fi gripa, alergiile.

2. Sarea de mare este bogată în vitamine și minerale, vitale pentru o nutriție adecvată a celulelor. Aceste substanțe nutritive pot îmbunătăți metabolismul, mențin țesuturile hidratate, încurajează circulația la suprafeței pielii și măresc rezistența membranelor celulare.

3. Sarea de mare ajută la purificarea sîngelui datorită cantității mari de vitamina C, care acționează ca un antioxidant și distruge radicalii liberi. Sarea de mare permite detoxifierea celulelor pielii prin absorbția tuturor acestor substanțe toxice.Making-Business-and-engaged-in-the-refining-industry-salt-Companies-at-Saudi-Arabia

4. Sarea marină scade nivelul de zahăr din sînge, aceasta putînd fi folosită pentru tratarea diabetului zaharat.

5. Sarea de mare este ideală pentru căile respiratorii. Mineralele și oligoelementele, precum algele conținute în sarea marină, ajută la procesul de recuperare a funcţiei aparatului respirator.

6. Prin adăugarea de sare de mare în alimente, puteți preveni sau trata osteoporoza. Mai mult de 20% din sodiul organismului se acumulează în oasele deteriorate.suvarnamukhi-spa-beauty-slimming-sea-salt-peeling

7. Sarea de mare are proprietăți de alcalinizare, care ajută la echilibrarea nivelului de acid din organism, eliminînd astfel riscul potențial de boli fatale.

8. Sarea de mare are efecte semnificative asupra sistemului cardiovascular. Oamenii de ştiinţă au dovedit că un consum regulat de sare marină dizolvată în apă poate reduce semnificativ nivelul de colesterol rău din organism. De asemenea, controlează tensiunea arterială și normalizează bătăile neregulate ale inimii.

9. Dacă drenăm toxinele din organism, pielea devine mai moale şi mai sănătoasă. Prin urmare, baia de sare de mare poate afecta în mod semnificativ pielea. Această baie va încuraja eliminarea excesului de apă din piele și țesutul conjunctiv, ceea ce împiedică saturarea excesului de lichid în piele. Acest lucru va face pielea mai fermă, mai tînără și mai sănătoasă.

10. Sarea de mare funcţionează excelent pentru cei care au probleme cu părul gras. Ajută la absorbția excesului de sebum din păr, ceea ce îl face moale și frumos. Cu mineralele din sarea marină, puteți obține o creștere a volumului părului. Sarea de mare este excelentă împotriva mătreţii.

11. Sarea de mare este ideală ca peeling natural al pielii, deoarece textura sa ajută la înlăturarea stratului superior al celulelor moarte ale pielii.

Sursa: timefornaturalhealthcare.com

Comments

comments

6 comentarii la „11 aplicaţii cu sare de mare

Lasă un răspuns