Căpşunele reduc durerile de genunchi

Căpșunele sînt considerate fructe sănătoase cu o multitudine de beneficii, iar un studiu recent a descoperit că un consum regulat de căpșune atenuează durerea în osteoartrita genunchiului.

Pentru acest studiu, publicat în Nutrients, cercetătorii au monitorizat 17 voluntari adulți obezi, împărțiţi în două grupuri. Un grup a primit zilnic 50 g pulbere de căpșune uscate prin îngheț, în timp ce celălalt a primit un placebo. Experimentul a avut loc pe parcursul a 12 săptămîni. Probele de sînge, chestionarele de evaluare a stării de sănătate și evaluările indicatorilor de durere și de calitate a vieții au fost administrate în diferite puncte ale experimentului, pentru a măsura posibilele efecte ale pulberii de căpșune.

Pînă la sfîrșitul experimentului, voluntarii care au primit pulbere de căpșune au raportat o scădere semnificativă a nivelului de durere, în comparație cu grupul martor. Cercetătorii au remarcat că acest lucru se datorează cel mai probabil efectelor antiinflamatorii ale căpșunelor. „Căpșunele dietetice pot avea efecte analgezice și antiinflamatorii semnificative la adulții obezi cu osteoartrită la genunchi”, au notat cercetătorii.

Această cercetare prezintă o soluție bună pentru persoanele care suferă de osteoartrită, afecțiune pentru care nu există niciun tratament cunoscut. Tot ce se poate face pentru a trata osteoartrita este să o gestionezi prin medicamente anti-inflamatorii, modificări ale stilului de viaţă şi managementul greutăţii.

Potrivit arthritis.org, căpșunele sînt printre cele mai bune alimente pentru pacienții cu artrită. Au un conținut impresionant de vitamina C, care este mult mai mare decît cel din portocale, iar vitamina C poate reduce riscul de gută prin scăderea nivelului de acid uric. În plus, căpșunele sînt bogate în substanțe fitochimice, cum ar fi antocianurile, cu efecte antiinflamatorii și antioxidante. Prin reducerea inflamației și a degenerării musculare, urmate de creșterea mobilității articulațiilor, căpșunele pot ameliora durerile de artrită.

În plus, căpșunele pot întări sistemul imunitar ferindu-vă de răceală şi boli de inimă. Conțin cantități considerabile de magneziu și potasiu, deci pot scădea tensiunea arterială și pot reduce șansele de hipertensiune arterială.

Nu trebuie să așteptați ca genunchii să sufere, puteți începe chiar acum să vă bucuraţi de benificiile căpşunelor.

Sursa: prevention.news

Comments

comments

17 comentarii la „Căpşunele reduc durerile de genunchi

Lasă un răspuns