Dacă dormi mai mult, ai mai multe coşmaruri

Potrivit unui nou studiu britanic, persoanele care dorm mai mult de 9 ore pe noapte au mai multe coșmaruri.

Persoanele care dorm mai mult de 9 ore pe noapte ar prezenta un risc mai mare de a avea coșmaruri. Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii de la Universitatea din Oxford au lucrat cu un grup de 846 de voluntari. Le-au pus o serie de întrebări cu privire la stilul lor de viaţă, somn și ultimele coșmaruri. Răspunsurile participanților au permis dezvoltarea unei scale de severitate a coşmarurilor.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au dormit mai mult de 9 ore pe noapte au avut mai multe coșmaruri, în medie, decît altele. Oamenii de știință sugerează următoarea explicație: somn mai lung înseamnă fază de somn REM mai lungă (caracterizată prin mișcări rapide ale ochilor), deci maximizarea riscului de a visa lucruri neplăcute.

Mai mult, cercetătorii au descoperit un cerc vicios. „Unii oameni au probleme, astfel că pot să aibă coșmaruri legate de viitorul lor. Dar aceste coşmaruri subliniază preocupările lor, ceea ce crește oboseala și îi poate conduce în mod paradoxal să doarmă mai mult. Așa cum am descoperit, timpul de somn prelungit promovează, de asemenea, coșmarurile”.

Acest studiu a fost publicat în revista Psihiatrie Sociala şi Epidemiologie Psihiatrică.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

10 comentarii la „Dacă dormi mai mult, ai mai multe coşmaruri

Lasă un răspuns