Aparatul respiratorCoronavirus

Vremea caldă și coronavirusul

Datele existente arată că boala poate fi dobândită în toate zonele climatice, inclusiv în cele calde.

Majoritatea virusurilor respiratorii au o evoluție sezonieră, infecțiile fiind mai frecvente în perioada rece a anului. Acest lucru se petrece pe de o parte pentru că virusurile supraviețuiesc mai bine în condiții de temperaturi mai scăzute, dar și pentru că în această perioadă sistemul imun nu este la fel de eficient datorită temperaturilor scăzute. Datele adunate până în prezent sugerează o posibilă evoluție sezonieră a infecției cu noul coronavirus. În același timp, s-a putut constata că noul coronavirus se poate transmite și în condiții de temperatură crescută. Acest fapt nu înseamnă însă că, odată cu creșterea temperaturilor, nu vor exista cazuri noi sau decese, ci doar că ar putea să existe o rată mai mică a infecțiilor. De asemenea, există posibilitatea reapariției unei epidemii începând cu toamana viitoare.

 

Sfaturi și informații bazate pe dovezi științifice și pe recomandările experților in sănătate publică, utile în perioada epidemiei de coronavirus.

O campanie derulată de Ministerul Sănătății, Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului României și Departamentul pentru Situații de Urgență, realizată de Observatorul Român de Sănătate cu sprijinul Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România.

Comments

comments

Lasă un răspuns