8 mirosuri care ne fac mai fericiţi

1. Pin. Cercetările au constatat că această aromă festivă, adesea asociată cu sărbătorile de iarnă, ajută la reducerea stresului. Un studiu efectuat la Universitatea din Kyoto din Japonia a cercetat obiceiul japonez de a face o plimbare prin pădure (shinrin-yoku sau baie de pădure) și a constatat că depresia și anxietatea au fost semnificativ reduse la participanți, în zilele cînd s-au plimbat printr-o pădure de pin.

2. Citrice. Dacă aveți nevoie de revigorare, încercați să miroșiți niște citrice. Aroma fructelor pline de vitamina C stimulează energia și vigilența, iar studiile au arătat că mirosul de lămîie poate reduce stresul și poate lăsa o impresie pozitivă asupra celorlalți.word-image-7

3. Cremă de protecţie solară. Mirosul cremei de protecție solară reamintește de zilele luminoase de pe plajă. Efectele pozitive ale acestui parfum sînt asociate cu vremea vacanței fără stres, cînd sînteți mai relaxați și mai fericiți decît de obicei.

4. Iarbă cosită. Cercetătorii din Australia au descoperit că o substanță chimică eliberată de iarba proaspăt tăiată poate determina oamenii să se relaxeze și chiar să simtă bucurie. Au îmbuteliat parfumul într-un pulverizator. Mirosul este atît de puternic încît se spune că împiedică declinul mintal legat de îmbătrînire.rosemary-mint-bar-tutorial-feature

5. Flori. Lavanda are efecte calmante, tratează insomnia și depresia, iar iasomia s-a dovedit că stimulează starea de spirit.

6. Rozmarin. Amplifică puterea creierului. Studiile au descoperit că mirosul plantei ajută la îmbunătăţirea capacităţii participanţilor de a-şi aminti evenimentele şi sarcinile complexe, iar oamenii de ştiinţă spun că cercetarea ar putea duce la tratarea pierderilor de memorie.

7. Mentă. Uleiul din această frunză mică este cunoscut datorită capacității sale de a îmbunătăţi starea de spirit și de a stimula mintea și corpul. Studiile au arătat că sportivii care au mirosit mentă şi-au îmbunătățit performanțele atletice și au avut o respirație mai bună.talcum-powder-and-cancer

8. Pudră de talc. Dacă vă place mirosul de pudră pentru bebeluși, este posibil să aveți un răspuns nostalgic. Experții spun că mirosul de pudră al bebelușului ne amintește de siguranța și securitatea pe care am simțit-o cînd eram copii. Părinților le invocă amintiri despre fericirea pe care o simțeau atunci cînd copiii lor erau mici.

Sursa: rd.com

Comments

comments

2 comentarii la „8 mirosuri care ne fac mai fericiţi

Lasă un răspuns