Cum să-i faci pe copii să mănînce sănătos?

Nu este întotdeauna ușor, ca adulţi, să ne luptăm cu problemele noastre de dietă. Dar, conform dieteticianului Maryann Jacobsen, expert nutrițional la Huffington Post, o întrebare simplă ar putea pregăti copiii pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

Potrivit nutriţionistului, nu este atît de dificil să se adopte obiceiuri bune în copilărie, pentru a se evita toate problemele viitoare legate de alimente.

Cel mai bun mod de a învăța copiii să mănînce rezonabil și sănătos este să le adresăm această întrebare în timp ce mănîncă: „Ce spune stomacul tău?”. În acest fel, dacă micuţii cer să plece de la masă, chiar dacă nu au terminat de mîncat, sau dacă cer să mai mănînce, vor fi rugați să pună la îndoială dorința stomacului lor mîncînd mai mult, în primul caz, sau oprindu-se din mîncat, în al doilea caz.

Desigur, dr. Jacobsen îi sfătuiește pe părinți să lase copiii să mănînce dacă doresc sau să le permită să nu mai mănînce, dacă nu le mai este foame. Scopul întrebării este pur și simplu să îi facă să-și lase indicatorii de foame să le ghideze dieta.

Potrivit dr. Jacobsen, copiii pot să-şi regleze în mod adecvat aportul alimentar, dar pe măsură ce înaintează în vîrstă, își pierd această abilitate. La vîrsta adultă, nu mai putem să ne controlăm consumul de alimente.

Dar, obișnuindu-ne să ne întrebăm stomacul, am fi mult mai capabili să ne controlăm în mod eficient dieta. Iar o persoană care reușește să-și regleze dieta are un IMC mai mic decît media, precum și o dietă mai puțin dezordonată și mai sănătoasă.

Sursa: 7sur7.be

Comments

comments

41 de comentarii la „Cum să-i faci pe copii să mănînce sănătos?

Lasă un răspuns