CosmeticăFrumuseţe

Epilarea cu zahăr, cosmetică ecologică fără dureri (video)

Există o metodă eficientă, simplă şi naturală care te poate scăpa de corvoada părului nedorit: epilarea cu zahăr. Această metodă a fost folosită încă din vremea faraonilor, iar astăzi e o tradiţie în rîndul femeilor din Orient.

Alte metode de epilare, cum ar fi epilarea cu ceară, de exemplu, au efecte nedorite. Zahărul nu se lipeşte de piele, ci doar de firul de păr.

Epilarea cu zahăr este posibilă acasă şi este mai puţin dureroasă decît alte metode de îndepărtare a părului nedorit. În plus, poţi îndepărta chiar şi părul din zonele mai puţin accesibile vederii, scutindu-te de privirile cosmeticienei. Epilarea cu zahăr este extrem de eficientă şi asigură o piele fină şi picioare perfecte timp de 5 săptămîni. În plus, ingredientele nu sînt toxice şi nu conţin parfum.

Cum se procedează? Se amestecă două căni cu zahăr tos, zeama de la o jumătate de lămîie şi o jumătate de pahar cu apă şi se amestecă bine  pînă cînd zahărul se topeşte şi se obţine un sirop. Recipientul se lasă la foc mic şi se amestecă în continuu pînă cînd amestecul începe să fiarbă şi se formează o cremă de culoare maronie-gălbui. Se lasă amestecul la răcit, pînă cînd caramelul se poate modela cu mîna (se recomandă umezirea mîinilor pentru a manevra  mai uşor caramelul) şi se aplică pe zonele dorite, apoi se trage repede în sensul invers al creşterii firelor de păr. Sau puteţi proceda ca în filmuleţul următor:

Articolul integral în www.csid.ro

Comments

comments

Comentariile sunt închise.