Factori naturaliHidratareaMişcare şi natură

Sănătate cu apă de izvor

Pe vremea cînd la sate nu existau doctori şi medicamente, apa pură era leac universal, care tămăduia multe beteşuguri, şi asta pentru că tulburările anumitor organe apar chiar din cauza deshidratării

Pare greu de crezut, dar cel mai bun medicament este apa de izvor. Nu degeaba se zice: „Cea mai bună băutură este apa de izvor“. Pe vremea cînd la sate nu existau doctori şi medicamente, apa era leac universal, care tămăduia multe beteşuguri. Astăzi, s-a găsit explicaţia ştiinţifică pentru puterea de vindecare a apei. Puţini ştiu că tulburările anumitor organe apar datorită deshidratării, administrarea apei cu regularitate ducînd la vindecarea bolilor. Pe acest principiu se bazează de mii de ani forţa tainică a apei de a revigora şi purifica organismul. Cura cu apă de izvor face minuni asupra sănătăţii. Încercaţi acest remediu tradiţional pe care ni l-a lăsat natura, şi veţi scăpa de multe suferinţe.

Izvoarele sănătăţii

A bea apă sănătoasă este cea mai bună metodă de împrospătare a trupului şi a minţii. Apa pură de izvor este elixirul tainic al vieţii, organismul nostru este „programat“ să „se înţeleagă“ cel mai bine cu apa izvorîtă din inima naturii. Mai există şi alte feluri de apă, dar numai cea de izvor e medicament. Banala apă de robinet ne îmbolnăveşte lent, dar sigur. Apa de izvor ne căleşte şi ne dă energie. Cînd mergeţi în drumeţii şi treceţi pe lîngă un izvor, luaţi apă naturală în canistre. Dar, atenţie, dacă vreţi să începeţi o cură cu apă de izvor, aceasta trebuie să provină din surse nepoluate, să nu fie mai veche de 5 zile (cel mult 7, dacă e păstrată la frigider, în recipiente închise) şi să fie colectată în sticle foarte curate. Cele mai bune izvoare sînt cele din zona de munte, din mijlocul pădurii, departe de cărările bătute de turişti. Iar vasele ideale pentru păstrarea apei sînt cele din lut ars.

Un pahar, dis-de-dimineaţă

Cîtă apă trebuie să bem? Medicii spun că organismul are nevoie de cel puţin 1,5 litri pe zi. Pe timp de iarnă, cantitatea poate fi mai mică, dar vara se poate dubla. De asemenea, persoanele care fac eforturi fizice mari, care transpiră abundent sau au febră, trebuie să consume mai multă apă. Vîrstnicii, hipertensivii şi cei cu probleme renale severe se vor opri la 1,5 litri. În ce condiţii e recomandată cura cu apă? În mod normal, nu există recomandări pentru o situaţie anume, apa de izvor poate fi băută oricînd, oricît cere organismul. Dar cele mai indicate cazuri sînt acelea cînd organismul este îngreunat de excesele alimentare şi în timpul postului. Apa spală toxinele, purifică organismul, revitalizînd activitatea fiecărui organ. De aceea, cura cu apă e indicată ca tratament pentru anumite disfuncţii, în special digestive. Ce aveţi de făcut? Doar atît: să beţi apă. Începeţi cu un pahar băut dimineaţa, pe stomacul gol. Lichidul trebuie să fie la temperatura camerei. Pe parcursul zilei, se beau cîte un pahar, din oră în oră, pînă la cantitatea de 1,5 litri.

Leac pentru durere

Consumul de apă de izvor are un efect foarte bun asupra digestiei, elimină constipaţiile şi iritaţiile colonului, reduce incidenţa bolilor reno-urinare, a alergiilor, precum şi a bolilor de uzură (gută, reumatism, afecţiuni vasculare). Durerile gastritei, duodenitei şi arsurile trebuie tratate cu o cantitate suplimentară de apă. Apa este, probabil, cea mai eficientă substanţă care poate reduce durerea. Durerile dispeptice sînt semnul deshidratării, al nevoii acute de apă a organismului. Dacă după administrarea apei durerea dispare, împreună cu o alimentaţie adecvată, ulcerul se poate vindeca de la sine. Colicile intestinale resimţite în partea din stînga jos a abdomenului sînt adesea asociate constipaţiei, ea însăşi cauzată de deshidratare. Cu o cantitate suplimentară de apă, problema e rezolvată.

Rezultate spectaculoase

După o zi de cură cu apă de izvor se vindecă durerile de cap şi constipaţia, iar tusea se ameliorează. După numai două zile, durerile de stomac, hiperaciditatea, gastrita nu ne mai supără. După un tratament de o săptămînă cu apă curată, se ameliorează pînă la dispariţie bolile uro-genitale şi reumatismul. După o lună, dispare hipertensiunea, iar diabetul şi cancerul în faze incipiente se ameliorează considerabil. După trei luni de cură cu apă naturală, tuberculoza pulmonară, paralizia se vindecă. E uimitor, dar aceste rezultate miraculoase au fost obţinute în nenumărate cazuri, încă din antichitate. În timpul curei, e bine ca alimentaţia să fie lacto-vegetariană şi mai puţin sărată. Iar seara, să nu se mai mănînce după ora 19. După fiecare pahar de apă, e bine să faceţi o pauză de o oră pînă mîncaţi. Principala regulă: cura nu trebuie întreruptă, mergeţi mai departe, nu vă opriţi la jumătatea drumului.

Baia în apă de munte

Izvoarele naturale sînt surse de sănătate nu numai prin apa de băut. Scăldatul în apa curată a rîurilor nepoluate este o metodă de vindecare. Desigur, nu în anotimpul rece. Dar vara, cînd aveţi ocazia, nu ezitaţi să faceţi o baie dimineaţa, sau, dacă apa e prea rece, aproape de vremea prînzului. Nu trebuie să staţi mult în apă, după ce ieşiţi, pielea trebuie frecată energic cu prosopul aspru. Totul durează 4-5 minute. După care, se fac mişcări de înviorare. Spălarea se face fără săpun, doar cu apă de munte. Dincolo de rolul igienic, acest procedeu este şi o metodă redutabilă de întărire a organismului şi de vindecare. Se spune că unul dintre secretele longevităţii şi sănătăţii de invidiat a oamenilor de la munte este spălarea de dimineaţa în apă de izvor sau de fîntînă. Scăldîndu-ne în apă de munte scăpăm de următoarele probleme: circulaţie periferică deficitară, sensibilitate la frig, deficienţe imunitare, sensibilitate la infecţii respiratorii, digestie lentă, obezitate, celulită, îmbătrînire prematură a pielii, depresie, astenie.

Păstraţi apa în vase de argint

Se povesteşte că Cirus păstra rezervele de apă ale armatei sale în vase de argint. Coloniştii americani care străbăteau Vestul puneau adesea un dolar de argint în lapte pentru a-i întîrzia alterarea. La începutul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac. Şi apa sfinţită, pentru a o păstra mai multă vreme, se ţine în vase de argint. Aceasta demonstrează că ionii de argint au efect bactericid. Apa de argint este deci un antibiotic puternic şi natural. Ştiinţific, i se spune argint coloidal. Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să păstrăm apa de izvor în vase de argint. Luată zilnic, asigură mai multă energie, vitalitate, vigoare, relaxare, o vindecare mai rapidă şi mai puţine toxine în corp. Unii oameni de ştiinţă suspectează deficienţa de argint ca fiind una din cauzele principale ale cancerului şi a creşterii accelerate a ratei de cancer în zilele noastre. Apa de argint îmbunătăţeşte digestia, regenerează rapid celulele şi ţesuturile vătămate, ajută la prevenirea răcelii, gripei şi a tuturor bolilor datorate microbilor. În cosmetică, întreţine un ten sănătos. Rănile spălate cu apă de argint se vindecă mai repede, nu se infectează, cicatricele sînt mai puţin vizibile

Ştiaţi că?

Articolul integral în Monitorul Expres

Comments

comments

Lasă un răspuns