AlimenteIunieMNutrienţiNutriţiePlante medicinale

Mazărea, bună în anemie şi cure de slăbire

Mazărea apare în luna iunie, se găseşte deja pe tarabe şi e păcat să nu o puneţi pe masă, deoarece e o legumă plină de virtuţi terapeutice. Iată în ce fel acţioneză mazărea benefic asupra sănătăţii noastre:

În 100 g mazăre (61 calorii) găsim 5,8 g proteine, 0,9 lipide, 4,7 g carbohidraţi, 5,8 g fibre.

Proprietăţi

antianemic: 100 g de mazăre fiartă acoperă 10% din necesarul zilnic de fier al unei femei (19% pentru bărbaţi).

• saţietate: datorită fibrelor şi proteinelor, mazărea ţine de foame pentru mult timp, fiind ideală în curele de slăbire.

imunostimulent: sursă de vitamina C, mazărea stimulează sistemul imunitar şi promovează absorbţia fierului din legume.

sursă de folaţi: conţine vitamina B9 (sinteza hematiilor şi a celulelor nervoase), esenţială pentru dezvoltarea fătului.

vedere: bogată în beta-caroten (pro-vitamina A), mazărea contribuie la sănătatea ochilor.

antiinflamator: conţine vitamina K, implicată în coagularea sîngelui, menţinerea oaselor şi creşterea celulelor.

Atenţie! Mazărea ar trebui să fie consumată cu moderaţie de către persoanele care iau anticoagulante.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Lasă un răspuns