Mazărea, bună în anemie şi cure de slăbire
Mazărea apare în luna iunie, se găseşte deja pe tarabe şi e păcat să nu o puneţi pe masă, deoarece e o legumă plină de virtuţi terapeutice. Iată în ce fel acţioneză mazărea benefic asupra sănătăţii noastre:
În 100 g mazăre (61 calorii) găsim 5,8 g proteine, 0,9 lipide, 4,7 g carbohidraţi, 5,8 g fibre.
Proprietăţi
• antianemic: 100 g de mazăre fiartă acoperă 10% din necesarul zilnic de fier al unei femei (19% pentru bărbaţi).
• saţietate: datorită fibrelor şi proteinelor, mazărea ţine de foame pentru mult timp, fiind ideală în curele de slăbire.
• imunostimulent: sursă de vitamina C, mazărea stimulează sistemul imunitar şi promovează absorbţia fierului din legume.
• sursă de folaţi: conţine vitamina B9 (sinteza hematiilor şi a celulelor nervoase), esenţială pentru dezvoltarea fătului.
• vedere: bogată în beta-caroten (pro-vitamina A), mazărea contribuie la sănătatea ochilor.
• antiinflamator: conţine vitamina K, implicată în coagularea sîngelui, menţinerea oaselor şi creşterea celulelor.
Atenţie! Mazărea ar trebui să fie consumată cu moderaţie de către persoanele care iau anticoagulante.
Sursa: topsante.com