Predispoziţia la boli, în funcție de luna nașterii

Cercetătorii spanioli de la Universitatea din Alicante au aflat care sînt bolile care apar mai frecvent la pacienţi în funcţie de luna lor de naştere.

Este un fel de horoscop al bolilor. După ce au distribuit mai mulți voluntari în funcţie de luna nașterii și au studiat bilanţul lor de sănătate, cercetătorii spanioli au publicat un infografic care dezvăluie bolile care apar cel mai frecvent în grupurile studiate. În total au fost enumerate 27 de boli cronice astfel:

– ianuarie: bărbații sînt mai des predispuşi la constipație, ulcer gastric și durere în partea inferioară a spatelui. Femeile sînt mai des predispuse la migrene şi atac de cord.
– februarie: bărbații suferă mai mult de probleme la glanda tiroidă, inimă şi osteoartrită. La fel şi femeile.
– martie: bărbații sînt mai des victime ale cataractei, problemelor cardiace şi astmului. Pentru femei, bolile cele mai frecvente sînt artrita, reumatismul și constipația.
– aprilie: pentru bărbaţi: astm, osteoporoză, tiroidă. Pentru femei: osteoporoză și bronșită.
– mai: pentru bărbați: depresie, astm, diabet zaharat. Pentru femei: alergii cronice, osteoporoză, constipație.
– iunie: pentru bărbați: probleme cu inima, cataracta, bronşita cronică. Pentru femei: incontinenţă urinară, artrită, reumatism.
– iulie: artrită, astm pentru bărbați și dureri de gît și astm pentru femei.
– august: pentru bărbaţi: astm, osteoporoză şi boli tiroidiene. La femei: cheaguri de sînge, artrită şi reumatism.
– septembrie: pentru bărbaţi: astm, osteoporoză, probleme cu glanda tiroidă. La fel şi pentru femei.
– octombrie: pentru bărbați: migrenă, osteoporoză, probleme cu glanda tiroidă, pentru femei: colesterol ridicat, anemie şi osteoporoză.
– noiembrie: pentru bărbați: probleme ale pielii, inimii şi tiroidei. Pentru femei: constipație, probleme cardiace, insuficiență venoasă.
– decembrie: pentru bărbați: cataractă, depresie şi probleme cardiace. Pentru femei: bronșită cronică, astm și cheaguri de sînge.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

613 comentarii la „Predispoziţia la boli, în funcție de luna nașterii

Lasă un răspuns