BoliCosmeticăFactori naturaliFrumuseţeIuliePieleaRemediiUtile

Remedii pentru petele solare, precursorii cancerului de piele

Petele solare de pe piele apar în urma expunerii la soare. Nu au legătură cu funcţionarea ficatului, nici cu îmbătrînirea, nu sînt pistrui, nici coşuri. Nu înseamnă cancer de piele, sînt inofensive, dar pot anunţa cumplita maladie. Iată ce sînt petele solare, măsurile preventive şi remediile care vă pot proteja de această problemă.

Ce sînt petele solare?

Sînt petele mici, întunecate, care se formează pe pielea feţei şi în alte părţi ale corpului, adesea confundate cu pistruii sau coşurile. Cunoscute şi sub numele de lentigine solare şi pete hepatice, aceste pete mici sînt de obicei maro, alb sau roşii şi pot fi foarte dificil de acoperit. Unele dintre cele mai frecvente locuri în care apar sînt obrajii, fruntea, gîtul, braţele, umerii, spatele şi torsul, deşi ar putea să apară oriunde pe corp. Se crede că sînt legate de starea de sănătate a ficatului şi de nivelul toxinelor din organism. Cu toate acestea, cercetările au arătat că petele solare nu sînt cauzate de nicio activitate a ficatului, deci denumirea de pete hepatice este improprie.

Cauze

După cum sugerează şi numele, petele solare sînt rezultatul unor daune pe termen lung cauzate de razele ultraviolete ale soarelui. Această formă de radiaţie solară poate deteriora celulele şi ţesuturile pielii la nivel molecular. Punctele solare apar deoarece melanocitele pielii, care sînt celulele care produc pigmenţi, vor crea pigment suplimentar într-o zonă concentrată, pentru a proteja împotriva radiaţiilor UV suplimentare. În esenţă, cu cît mai multă melanină e prezentă pe piele într-o anumită zonă, cu atît mai puţine leziuni vor face radiaţiile.Photofacial hand before(1)

Dacă aveţi o piele deschisă la culoare, veţi avea mult mai multe şanse de a dezvolta pete solare la o vîrstă fragedă, poate chiar la 20 de ani, deşi majoritatea oamenilor nu încep să observe aceste pete pînă la 30-40 de ani.

În timp ce petele solare sînt inofensive, acestea indică adesea expunerea prelungită la soare, ceea ce va creşte riscul de apariţie a cancerului de piele. În plus, simptomele fizice ale cancerului de piele pot adesea să imite apariţia petelor solare şi chiar să fie amestecate cu pete solare, ceea ce le face dificil de recunoscut. Dacă aveţi multe pete solare, este o idee bună să le verificaţi în mod regulat la dermatolog, deoarece aveţi un risc mai mare de cancer de piele.

În ciuda faptului că sînt inofensive, petele solare sînt adesea considerate semne de îmbătrînire şi se încearcă acoperirea lor cu machiaj.

Prevenire

Protecţie solară. Se recomandă o cremă de protecţie solară cu factor de protecţie de 30 sau mai mult, atunci cînd staţi la soare. Acest lucru poate reduce considerabil riscul apariţiei mai multor pete solare şi, de asemenea, puteţi reduce şansele de apariţie a cancerului de piele.6-24-15-sun-spots-skin-cancer-elizabeth-tanzi-994x662

Alegerea machiajului. Pentru femeile cu piele deschisă la culoare sau pentru cei care prezintă un risc ridicat de apariţie a petelor solare, un machiaj care include SPF poate fi o modalitate minunată de a vă îmbina nevoile cosmetice şi medicinale într-un singur produs. Aplicarea de protecţie solară după machiaj nu este indicată.

Expunerea la soare. Cea mai evidentă măsură preventivă pentru petele solare este reducerea timpului petrecut la soare. Pentru cei cu un stil de viaţă activ, acest lucru poate fi dificil, dar puteţi face exerciţii la sală în loc de jogging afară, puteţi lua o pauză de la bronzarea săptămînală sau cel puţin puteţi purta haine adecvate, care acoperă gîtul şi spatele, atunci cînd mergeţi prin soare mult timp.

Ochelari de soare. Pielea din jurul ochilor e foarte sensibilă la razele soarelui şi la radiaţiile UV. Purtarea de ochelari de soare atunci cînd ieşiţi afară este o modalitate foarte bună de a proteja acest ţesut valoros. În plus faţă de prevenirea petelor, ochelarii de soare vor reduce formarea ridurilor.

Antioxidanţi. Dacă vă asiguraţi că dieta dvs. este bogată în antioxidanţi din fructe, legume, mirodenii, ierburi, veţi reduce şansele de a dezvolta pete solare. Nu numai că antioxidanţii pot îmbunătăţi aspectul pielii, dar pot şi să protejeze pielea împotriva posibilelor deteriorări sau defecte.

Tratamente

Topic local. Puteţi folosi truse de albire din farmacii, care constau dintr-o cremă care are un nivel ridicat de hidrochinonă, agent natural de albire.

Peeling chimic. Această abordare constă în punerea pe faţă a unei combinaţii de acizi diferiţi, care pot elimina straturile superioare ale pielii în care a fost depusă melanina excesivă. Metoda funcţionează, de obicei, ca o reîmprospătare temporară a tenului, deşi poate fi uşor dureroasă şi lasă roşeaţă pentru cîteva zile.ipl-photo-skin-rejuvenation-portsmouth-kittery-nh_lg

Tratament cu laser. Se utilizează laser rece pentru a arde straturile de piele deteriorate unde sînt prezente pete solare. Pot fi cîteva săptămîni de recuperare, dar efectele sînt foarte vizibile şi de lungă durată.

Crioterapie. Acest remediu se bazează pe o soluţie de azot lichid care este aplicată pe pete pentru a îngheţa petele solare, moment în care acestea pot fi îndepărtate. Metoda poate să lase adîncituri mici în piele.

Remedii interne

Aloe Vera. De mii de ani, Aloe vera a fost folosit pentru a îmbunătăţi aspectul, textura şi sănătatea pielii. Aplicarea unei cantităţi mici de gel în fiecare noapte este o modalitate excelentă de a trata aceste pete la domiciliu.

Vitamina E. Vitamina E este o vitamină antioxidantă, care este direct legată de sănătatea şi aspectul pielii. Deschideţi o capsulă cu vitamina E şi aplicaţi-o direct pe petele solare, pentru o vindecare rapidă.lemon-juice

Ceapă roşie. Aciditatea cepei, combinată cu concentraţia mare de compuşi sulfurici şi antioxidanţi, este o modalitate excelentă de a elimina petele solare prin albirea suprafeţelor si vindecarea straturilor de ţesut deteriorat. Ungerea cu suc de ceapă roşie de două ori pe zi va da rezultate în 1-2 săptămîni.

Ghimbir. Gingerolul, ingredientul activ în ghimbir, e un antioxidant puternic direct legat de aspectul pielii şi ajută la decolorarea petelor şi a petelor de vîrstă. Se aplică felii de ghimbir pe petele solare.

Ulei de trandafir. Acest ulei se găseşte în mod obişnuit în cosmeticele şi cremele medicamentoase, deoarece este o substanţă emolientă, care poate ajuta la hidratarea şi vindecarea leziunilor pe piele, inclusiv la decolorarea petelor solare.

Suc de lămîie. Acidul citric e excelent pentru curăţarea pielii şi chiar pentru prevenirea stresului oxidativ, dar sucul de lămîie este mai important pentru petele solare, deoarece are abilităţi naturale de înălbire, ajutînd la mascarea sau eliminarea completă a petelor solare.

Pliculeţe de ceai verde. După ce aţi preparat ceaiul verde, puneţi pliculeţul în frigider. Aplicaţi aceste pungi folosite în zona petelor solare. Nivelurile ridicate de antioxidanţi din ceaiul verde pot contribui la reducerea apariţiei petelor solare şi la îmbunătăţirea sănătăţii generale a tenului.

Sursa: organicfacts.net

Comments

comments

Comentariile sunt închise.