AlimenteAugustNutrienţiNutriţieObiceiuri alimentareUtile

15 motive să mănînci porumb

Vitamine, minerale, proteine, grăsimi sănătoase, compuși antioxidanți. Aceasta este compoziţia de excepţie a porumbului, un aliment delicios, care merită consumat mai des.

Porumbul este un aliment excelent pentru sănătate, indiferent ce culoare are. Porumbul purpuriu conţine acid protocatehic, care poate acționa ca un antioxidant puternic, în timp ce porumbul albastru are antocianine. Porumbul galben are un conținut ridicat de carotenoizi. Acidul ferulic este un antioxidant natural care este capabil să ajute la neutralizarea radicalilor liberi nocivi. Porumbul poate ridica pînă la 900% conţinutul de acid ferulic, dacă e gătit. Se poate consuma aburit, la grătar și fiert, în supe sau salate.

Beneficii

1. Protejează inima. Conform unor studii recente, uleiul de porumb are efect antiaterogen asupra nivelurilor de colesterol. Prin urmare, vă poate ajuta să scădeți riscul de a suferi de mai multe boli cardiovasculare. Uleiul de porumb este considerat una dintre cele mai bune metode de a promova sănătatea inimii. În plus, acizii grași omega-3 pot ajuta la scăderea colesterolului rău şi a tensiunii arteriale. În plus, șansa de a suferi de accident vascular cerebral sau de atac de cord va fi mult redusă.8584c8ce31eaacfc1ae687866207ad9c

2. Controlează diabetul. Porumbul adăugat în dietă poate ajuta în gestionarea diabetului zaharat non-insulino-dependent. Consumul de porumb sincronizează absorbția și eliberarea de insulină în corp. Astfel, creşterea sau scăderea insulinei pot fi reduse, porumbul ajutîndu-i pe bolnavii cu diabet să îşi menţină un stil normal de viaţă. 1-2 căni de porumb controlează în mod semnificativ diabetul atît de tip 1, cît și de tip 2.

Boiled corn kernels

3. Sănătatea părului și a scalpului. Pentru păr moale și mătăsos, încercați să folosiți ulei de porumb. Acesta poate oferi un conținut echilibrat de acizi grași omega-3 și omega-6, care vă pot ajuta să controlați inflamația și să împiedicați scalpul să devină fragil și uscat. Încălziţi uleiul de porumb timp de 1 minut, apoi aplicaţi-l pe scalp. Masați ușor scalpul cu vîrfurile degetelor . După 15 minute, şamponaţi. În cîteva săptămîni, veți avea părul moale și lucios. Uleiul de porumb oferă o combinație excelentă de nutrienți, cum ar fi vitamina E și acizii grași. Prin urmare, aplicarea topică a acestui ulei vă poate ajuta să păstrați foliculii de păr bine hrăniți, hidratați și să încetiniți procesul de cădere. În plus, porumbul conține vitamina K care poate oferi ajutor în absorbția de calciu, prevenind astfel căderea părului.

4. Previne anemia. Porumbul conţine o cantitate mare de fier, considerat a fi unul dintre cele mai importante minerale de care avem nevoie pentru a produce celule roșii în sînge.

5. Bun pentru digestie. Porumbul este bogat în fibre (insolubile și solubile), care combat constipația. În plus, porumbul reduce riscul de cancer de colon, hemoroizi și diaree. Consumul de porumb va crește bacteriile sănătoase, foarte utile pentru sistemul digestiv.

6. Bun pentru ochi. Zeaxantina și luteina din porumb protejează proteina care, dacă ar suferi procese de oxidare, ar face ca ochii să fie tulburi. Porumbul ajută la diminuarea degenerescenței maculare asociată înaintării în vîrstă. În plus, vitamina A din porumb va îmbunătăți vederea în mod semnificativ.

7. Facilitează creșterea în greutate. Porumbul poate sprijini procesul de creștere în greutate a oamenilor slabi. Are un nivel ridicat de carbohidrați și calorii, astfel încît vă puteți atinge obiectivul de creștere în greutate uşor și rapid. O ceașcă de boabe de porumb conţine pînă la 130 de calorii.Corn-oil-3

8. Bun pentru oase. Beta-criptoxantina din porumb ajută la reducerea riscului de boli inflamatorii cum ar fi artrita reumatoidă. Dacă mîncați porumb mai des, veţi încetini îmbătrînirea oaselor. Porumbul conţine magneziu, fier, zinc și fosfor, minerale necesare oaselor sănătoase. Mîncînd porumb în fiecare zi veţi întări ţesuturile, cartilajele, mușchii, tendoanele, ligamentele și oasele.

9. Furnizează energie. Porumbul energizează instantaneu, pentru că este bogat în acid pantotenic, vitaminele B care se pot transforma în glucoză și pot ajuta la creșterea energiei. În afară de aceasta, porumbul conține și beta-caroten care poate combate perfect oboseala.

10. Prevenirea cancerului. Datorită compusului fenolic și acidului ferulic din porumb, acesta poate lupta împotriva tumorilor mamare și hepatice. Reducînd problemele digestive, cum ar fi hemoroizii și constipația, porumbul ajută în combaterea cancerului de colon. Dacă doriți să luptați împotriva cancerului pulmonar, consumul de porumb este o modalitate eficientă, deoarece conține antioxidanți vitali.

11. Bun pentru gravide. Deficitul de acid folic poate provoca pierderea sarcinii sau defecte ale fătului. Acidul folic din porumb va reduce riscul de malformații. Dacă femeile gravide mănîncă porumb în fiecare zi, vor primi vitamine, antioxidanți și substanțe nutritive pentru a îmbunătăți sănătatea bebelușului. În plus, porumbul este bogat în fibre care poate lupta împotriva unor probleme obișnuite în timpul sarcinii, cum ar fi constipația.

12. Util pentru pierderea în greutate. Porumbul încurajează glanda tiroidă să producă hormoni triiodotironici, care sînt utili pentru a arde grăsimea mai repede. În plus, mîncînd porumb, stomacul va fi plin mai mult timp și veți evita poftele alimentare.

13. Furnizează vitamine şi minerale. Porumbul este bogat în niacin, tiamina, vitamina B, proteine, vitamina E şi alţi antioxidanţi pentru prevenirea diareei, îmbunătăţirea metabolismului, dezvoltarea fetală, înfrumuseţarea părului şi a pielii. De aceea, porumbul este o modalitate naturală de a evita suplimentele de vitamine, care pot aduce efecte secundare. Astfel se vor îmbunătăți viața sexuală şi funcția creierului. Porumbul aprovizioează organismul cu cupru, fier, zinc, mangan, magneziu, seleniu și fosfor, minerale care stimulează funcțiile rinichilor şi întăresc oasele. Mineralele din porumb vă vor ajuta să echilibrați fluidele, acizii gastrici, contracția musculară, creșterea oaselor, să reglați tensiunea arterială, să îmbunătățiți sistemul imunitar.DSC_0152

14. Furnizează antioxidanți esențiali. Porumbul conţine zeaxantină, acid protocatechic, acid vanilic, acid siringic, luteină, acid ferulic, acid cumaric, acid cafeic, beta-caroten, precum și antocianine. Aceşti antioxidanți reduce riscul de a suferi de afecțiuni cardiovasculare.

15. Mai multe nutrienți. Pentru a stimula sistemul imunitar (luptă şi cu virusul HIV) și a repara celulele, ar trebui să mîncaţi porumb în fiecare zi. În general, sînt recomandate 56 de grame pentru bărbați și 46 de grame pentru femei. Porumbul dulce este un aliment cu conținut scăzut de grăsimi și puteți mînca fără teama de depozitare a grăsimilor.

Efecte secundare ale excesului de porumb

– alergii, vărsături, erupții pe piele, umflarea membranei mucoase, atac de astm sau anafilaxie, pelagră, carii dentare. Porumbul conține și mulți acizi grași. Prin urmare,persoanele care prezintă un risc ridicat de boli cardiovasculare nu ar trebui să consume porumb. Mai mult, atunci cînd cineva consumă prea mult ulei de porumb sau prea mult porumb, se poate îngrăşa.

Sursa: vkool.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.