Skip to content
- Morcovul este originar din Afganistan.
- Morcovul a fost numit şi „ginsengul săracului”, datorită bogăţiei de substanţe naturale cu efecte benefice asupra sănătăţii.
- Sucul de morcovi creşte rezistenţa unghiilor.
- Sucul de morcov este un ajutor preţios celor care suferă de digestie dificilă sau lipsa poftei de mîncare.
- O cură de zece zile cu suc proaspăt cicatrizează rănile de ulcer şi îmbunătăţeşte vederea, mai ales a celei pe timp de noapte.
- Există şi morcovi mov, roşii, albi sau galbeni, în funcţie de pigmentul conţinut. Au acelaşi gust.
- Cînd mîncăm mai mult morcov decît putem asimila, betacarotenul se depune în piele, în special la nivelul palmelor, tălpilor, genunchilor şi nasului şi pielea devine portocalie.
- Morcovii sînt mai sănătoşi dacă sînt gătiţi prin fierbere sau la aburi.
- În Anglia, în timpul reginei Elisabeta I, florile, frunzele şi rădăcinile de morcov erau utilizate pe post de decoraţii ale veşmintelor şi pălăriilor.
- Dacă mîncaţi o jumătate de cană de morcovi în fiecare zi asimilaţi 6 g de vitamina C, 127 mg potasiu, 4.960 mcg betacaroten şi 11.000 unităţi de vitamina A.
- Morcovii au avut culoarea mov pînă în secolul al XVII-lea. Morcovul portocaliu a fost cultivat pentru prima dată în secolul al XVI-lea de către olandezi.
Comments
comments
S-ar putea să-ți placă și
Comentariile sunt închise.