Cum sună un pepene copt?
E bine să ştim cum recunoaştem un pepene bun, dulce şi zemos.
- La exterior, nu trebuie să fie impecabil, cel dulce nu arată perfect.
- Este bine să aibă pete gălbuie-portocalii. Niciodată nu alegeţi un pepene care are pete albe, e crud!
- Defectele de pe coajă înseamnă că albinele au polenizat de mai multe ori florile, iar pepenele va fi foarte dulce. Dar imperfecţiuni nu înseamnă crestături!
- Potrivit specialiştilor, pepenii alungiţi sînt mai zemoşi, în timp ce un pepene rotund va fi mai dulce.
- Este recomandat să alegeţi un pepene mediu, însă foarte greu raportat la dimensiuni.
- Dacă codiţa este uscată înseamnă că pepenele este copt şi dulce, dar vechi. În schimb, dacă are o codiţă verde înseamnă că a fost cules recent şi poate fi foarte bun.
- Pepenele natural are seminţe groase, negre, cel cu seminţe mici, albe, e un pepene injectat, forţat să se coacă rapid.
- Un pepene copt, sună grav, cu ecou, a gol, atunci cînd e ciocănit cu degetele. Un pepene crud sună a plin, sec. Exersaţi pe mai mulţi pepeni, veţi observa diferenţa şi încercaţi să nu uitaţi sunetul pînă anul viitor.