Aparatul digestivBoliNutriţieRegimuri alimentareRemediiUtile

15 remedii pentru diaree

În zilele noastre, mîncăm pe fugă alimente nesănătoase, iar această „soluție nutritivă instantanee” duce, de obicei, la boli legate de digestie, inclusiv diaree, una dintre cele mai frecvente afecțiuni intestinale.

Iată cîteva cauze ale diareei: apă contaminată, alcool sau droguri, prea multe medicamente, stres, infecţie cu virusuri sau bacterii, alimente alterate.

Nu este dificil de previnit această boală. Nu mîncați legume nespălate sau carne crudă. Spălați-vă mîinile cu săpun înainte de a mînca și după ce ați folosit toaleta. Utilizați apă curată pentru gătit. Mîncaţi alimente în termen de garanţie.

Alimente interzise: alcool, cafea și băuturi carbogazoase, alimente bogate în grăsimi, alimente prelucrate și alimente fast-food. Reduceţi consumul de lapte. Tipurile de fructe sau legume care pot provoca gaze şi ar trebui eliminate din dieta zilnică: fructe de pădure, mazăre, fasole, ardei, broccoli, prune, fasole verde, legume cu frunze verzi și porumb.

Remedii pentru diaree

1. Banane. Sînt moi și ușor de digerat, astfel încît pot ajuta la calmarea durerii de stomac imediat și pot rezolva relativ bine unele boli ale tractului gastrointestinal. Cînd aveți diaree care duce la un dezechilibru al electroliților, bananele, care conțin cantități mari de potasiu, vă vor înapoia electroliții de care aveți nevoie. Acest fruct conține și fibră de pectină, care pot absorbi excesul de lichid din stomac. Un alt tip de fibră (inulină) conținută în banană va ajuta la restabilirea bacteriilor benefice în stomac.

2. Mere. Conțin niveluri ridicate de fibre solubile, pectină, care pot ajuta la tratarea eficientă a diareei. Cu toate acestea, dacă mîncați mere proaspete, puteţi avea dureri de stomac. Prin urmare, ar trebui să consumaţi mere fierte, 2-3 pe zi.classic-chicken-soup

3. Carne de pui. Corpul va pierde apă și substanțe nutritive. Prin urmare, persoanele cu diaree trebuie să adauge mai multe substanțe nutritive organismului, pentru a lupta împotriva bolii. Se recomandă puiul pregătit la aburi, nu pui prăjit sau pui cu garnituri grase, pentru a nu creşte severitatea diareei. Puiul este unul dintre cele mai bune remedii pentru diaree la adulți și copii.

4. Făină procesată. În mod normal, făina procesată este un aliment nu tocmai sănătos. Cu toate acestea, în diaree, este bună. Va fi mai ușor de digerat, ajutînd la ameliorarea durerii de stomac și la limitarea simptomelor.

5. Semințe de schinduf. Acest remediu tradițional este dovedit științific că lucrează numai pentru adulți. Siguranța semințelor de schinduf pentru copii nu a fost recunoscută. Pentru a aplica acest remediu, ar trebui să amestecați apă cu 1/2 linguriță de semințe de schinduf și să beți în fiecare zi.

6. Ceai din coji de portocale. Acest ceai natural este un ingredient tradițional eficient în digestie. Puneţi o coajă de portocală bine spălată şi tocată într-un vas cu apă clocotită. Cînd se răceşte, puteți îndulci amestecul cu miere sau zahăr.766x415_6_Most_Effective_Diarrhea_Remedies_Update

7. Afine. Sînt un ingredient tradițional care vă va ajuta să faceți față eficient diareei. În Suedia, medicii prescriu pacienților cu diaree o supă de afine uscate. Afinele sînt o mare sursă de antocianozide, cu efect antibacterian şi antioxidant, precum şi taninuri, care joacă un rol important în combaterea diareei.

8. Alimente cu amidon. Mîncărurile cu amidon, cum ar fi cerealele de tapioca sau orezul, vă vor ajuta sistemul digestiv. Evitați adăugarea unei cantități prea mari de sare sau zahăr, pentru a nu agrava diareea. Evitați fulgii de ovăz. Cartofii sînt buni, dar nu cartofi prăjiți. Alte legume rădăcinoase, cum ar fi morcovii fierți, sînt de asemenea buni pentru un stomac deranjat. Orezul alb fiert e ideal.

9. Ceai de muşeţel. Eeste foarte bun pentru tratarea inflamației intestinale și are proprietăți antispastice. Adăugaţi frunze de mentă şi beți acest ceai de 3 ori pe zi. Puteți amesteca mai multe ingrediente: ghimbir, mure, fenicul, apă de orez, apă de orz.

10. Odihnă. Trebuie să vă odihniți una sau două zile, pentru a sprijini mecanismul natural al corpului de a combate unele probleme de sănătate.

11. Iaurt. Ar trebui să alegeţi iaurt cu culturi vii. Acestea sînt bacterii prietenoase care vă vor însănătoşi intestinele, apărîndu-vă de bacteriile rele. Iaurtul va produce acid lactic în intestine pentru a învinge bacteriile rele și pentru a vă face să vă simțiți bine mai repede.

12. Apă. Puteți pierde o mulțime de lichide în diaree, dar pierdeți și electroliți, minerale cum ar fi sodiu și potasiu, care sînt esențiale în funcționarea corpului. Le puteţi înlocui bînd multe lichide, în special apă. Puteți alege și ceai slab, sucuri de fructe, altele decît prune și mere, care au efect de laxativ.

13. Ghimbir. Ceaiul de ghimbir elimină spasmele și gazele care însoţesc diareea. Ghimbirul poate interfera cu medicamentele de subțiere ale sîngelui, cum ar fi warfarina sau aspirina, deci nu folosiți acest ingredient natural dacă luaţi diluanți ai sîngelui.turmeric-tea-3

14. Turmeric. Se amestecă turmeric cu apă caldă. Remediul poate reduce la minimum simptomele. Nu beţi prea multă apă cu turmeric, pentru a nu agrava situaţia.

15. Morcovi. Consumul de suc de morcovi de multe ori pe zi poate ajuta la completarea mineralelor și a vitaminelor pierdute din cauza diareei. Există două modalități populare de a consuma eficient morcovii: crud (piure) sau sub formă de suc proaspăt.

Sursa: vkool.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.