Aparatul respiratorBoliImunitateMartieORLRemediiTerapii alternative

10 antihistaminice naturale

Cînd ai alergie, problema poate parea că îţi controlează viaţa. Întîlnirile și week-endurile romantice brusc devin imposibile. Fără o aprovizionare cu antihistaminice strănutul şi nasul înfundat pot strica tot.

Din nefericire, mulți oameni sînt preocupaţi să ia medicamente. Din fericire, există şi soluții naturale pentru alergii. Antihistaminicele naturale pot fi de ajutor în alergii, fără amețeli, dureri de cap sau somnolență, simptome care de obicei acompaniază medicamentele pentru alergii.

Atunci cînd agentul străin intră în corp, sistemul imunitar stimulează fluxul sanguin în zona afectată şi atacă infecţia. Uneori, corpul consideră că mătreața sau polenul sînt invadatori străini periculoși şi produce în continuare histamină. Din cauza mucusului în plus, nasul începe să curgă, apar mîncărimi, strănut, umflarea ochilor.

Histamina este extrem de utilă, apărîndu-ne de bacterii, ciuperci și virusuri. Din păcate, poate dezvolta şi simptome alergice. Un antihistaminic este proiectat pentru a opri histamina.

Antihistaminicele naturale sînt, în general, mai sigure şi fără efecte secundare. 

  1. Ginkgo: Este un potențator de memorie și o sursă energie. Dar are şi proprietăți antihistamine, ajutînd în mod natural în alergii sezoniere, astm, circulație sanguină slabă și bronșită. Ginkgo se poate lua sub formă de pastile.
  2. Soc. Boabele de soc pot ajuta la reducerea umflăturilor și inflamațiilor în mucoase. Sînt ideale dacă ai gripă, alergii sau probleme de respirație. Ca antihistaminic natural, se pot consuma sub formă de sirop sau ceai.
  3. Urzică. Este un antihistaminic cunoscut. Poate ameliora simptomele din alergiile de primăvară, febra fînului, gută și articulații dureroase. Se pot lua suplimente cu urzică sau se poate aplica pe piele. E bună şi urzica proaspătă, recoltată înainte de a flori.o_1921lugti1jta1l4f1ddq2jj18i8m
  4. Silur. Această plantă (Euphrasia) este cunoscută ca medicament eficient pentru ochi, de aceea se mai numeşte şi iarbă-pentru-ochi. Dar poate atenua şi simptomele alergice, în special mîncărimile ochilor. Silurul poate fi folosit ca ceai de băut sau pentru clătirea ochilor.
  5. Sporul casei. S-a descoperit că această plantă poate opri reacția histaminei produsă de iedera otrăvită. Este un antihistaminic natural care poate fi folosit pentru alergii sau înțepături de albine. Poţi să-l utilizezi ca supliment sau topic.
  6. Flavonoizi. Au proprietăţi anti-inflamatorii naturale. Alimente ca ardeiul verde, afinele, roșiile, cartofii dulci și căpșunele, sînt bogate în flavonoide.
  7. Vitamina C. Nu este bună pentru prevenirea bolilor, ajută şi la reducerea simptomelor alergiilor. Fructele și legumele sînt în mod natural bogate în vitamina C, deci dacă suferi de alergii, mănîncă legume şi fructe cît de multe.
  8. Bromelaină. Este un antihistaminic natural şi un antitusiv popular. Reduce producția de mucus şi ajută la digestia proteinelor. Dar poate reduce umflarea și inflamația. Se găsește în ananas, deci poţi mînca acest fruct sau poţi lua suplimente cu ananas.
  9. Vitamina A. Se găseşte în frunze verzi, legume, morcovi, mango, roșii și spanac. Această vitamină are proprietăți antioxidante, care ajută la controlul reacțiilor alergice.
  10. Acizi graşi omega-3. Acești acizi grași sînt centrale energetice cu proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta în alergii. Îi poţi găsi în carne, ulei de seminte de in, pește de apă rece și ulei de rapiţă.

Sursa: medhealthdaily.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.