BoliMişcare şi naturăSportUtile

De ce apar crampele musculare?

Tineri, bătrîni, activi și sedentari, cu toţii putem suferi de crampe, care pot apărea atunci cînd ne aşteptăm cel mai puțin, în timpul călătoriilor sau cînd dormim.

Crampa musculară este, în esenţă, o supra-activare sau contracţie a unui muşchi, spune expertul în managementul durerii dr. Houman Danesh.

Deși se poate întîmpla oriunde, crampa apare de obicei în gambă, deoarece acel mușchi folosește cea mai mare parte a energiei din organism”.

E mai greu să vă dați seama de ce vă confruntați cu unul. Iată cîteva cauze:

1. Deshidratarea.Modul în care sînt activaţi mușchii implică un echilibru între semnalele electrice și ioni. Deshidratarea modifică ansamblul semnalelor. Deci schimbînd semnalul, corpul nu știe dacă acesta vine de la creier sau dacă există un dezechilibru electric în celule. În această confuzie, mușchii au dificultăți în prelucrarea semnalelor potrivite. Și această activitate provoacă durere.”

2. Menţinerea aceleeaşi poziţii pentru mult timp.Faptul de a face ceva ce corpul tău nu este instruit să facă în mod constant, activează un mușchi și îl slăbeşte. Ceea ce cauzează, de obicei, acumularea de acid lactic, care poate determina mușchii să intre în spasme”. Acest tip de crampe, de obicei, dispar singure în timp.

3. Compresia nervilor. Există o serie de nervi care trec prin măduva spinării. „Orice poziție ciudată poate irita nervul”. „Din fericire, organismul este un sistem miraculos de vindecare. De obicei, o doză obișnuită de medicamente antiinflamatoare va ușura durerea.

4. Irigarea necorespunzătoare. Un alt motiv posibil pentru crampele musculare este aprovizionarea inadecvată cu sînge, ceea ce înseamnă literalmente că nu trimiteţi suficient flux de sînge către picioare sau brațe. Acest lucru se datorează, de obicei, creșterii colesterolului din sînge, dar ar putea fi datorat și unei artere prinse de o masă ovariană sau o tumoare.

Dacă aveți crampe musculare constant în aceleaşi locuri, în timpul antrenamentului, acest lucru ar putea fi un semn al sindromului compartimentului, care împiedică fluxul sanguin, și ar trebui să mergeţi la doctor cît mai repede posibil.

Sursa: health24.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.