Uncategorized

Sucul de tamarind, bun pentru digestie şi slăbit

Mulți oameni încearcă sucul de tamarind pentru a-și îmbunătăți sănătatea, datorită ofertei bogate de nutrienți și antioxidanți din acest fruct exotic.

Sucul de tamarind provine din fructul unui copac numit Tamarindus indica din zonele tropicale ale Africii. Acest arbore face păstăi de culoare maro, de aproximativ 4-6 cm lungime, care conțin fructul tamarind (curmale indiene). Fructele comestibile ale acestui arbore au un gust şi dulce și acru.

Sucul de tamarind e bogat în vitamine B, calciu, fier, fosfor, zaharuri naturale, vitamina C, acid tartric, potasiu, magneziu, diferite carotenoide și alți compuși antioxidanți.77

Beneficiile sucului de tamarind

Unele dintre cele mai importante beneficii ale sucului de tamarind e capacitatea acestuia de a trata problemele pielii, de a ajuta la scăderea în greutate, de a proteja împotriva radicalilor liberi și de a reduce inflamația.
1. Inima. Carotenii și antioxidanții din sucul de tamarind pot ajuta la prevenirea oxidării colesterolului, ceea ce îl va împiedica să se lipească de pereții arterelor, reducînd astfel riscul de ateroscleroză. În plus, potasiul din acest suc va scădea tensiunea arterială și va reduce presiunea asupra inimii.
2. Boli cronice. Cu cantități sănătoase de vitamina C, carotenoide și alți nutrienți imunostimulenți, acest suc poate ajuta la identificarea radicalilor liberi și neutralizarea acestora înainte de a putea deteriora sistemul sau de a provoca mutații care ar putea duce la cancer.
3. Inflamaţii. Acest suc de fructe este asociat cu reducerea inflamației în articulații și mușchi, dar și în stomac și vasele de sînge, ajutînd la stimularea circulației și prevenirea ulcerului și a refluxului de acid cînd este consumat cu moderaţie.tamarind
4. Digestie. Sucul de tamarind are calități ușor diuretice, deci dacă suferiți de constipație, balonare sau crampe, un pahar de suc de dimineață vă poate ajuta să normalizați mișcările intestinului.
5. Slăbire. Unele enzime din sucul de tamarind au capacitatea de a inhiba activitatea proteinelor în organism, și anume acele proteine care direcționează depozitarea grăsimilor. Prin inhibarea acestei activități, sucul poate ajuta în curele de scădere în greutate.
6. Diabet. Sucul de tamarind este adesea recomandat persoanelor care încearcă să-și controleze nivelurile de zahăr din sînge sau să reducă riscul de diabet zaharat. Ingredientele active pot regla nivelul insulinei și glucozei.
7. Sănătatea părului  şi a pielii.  Sucul a fost folosit atît topic cît şi intern. Poate accelera vindecarea și poate reduce severitatea arsurilor și ridurile. Poate împiedica uscarea pielii, mătreața și pierderea părului.

Cum să faci suc de tamarind?

Ingrediente:

2 păstăi de tamarind
1 linguriţă de zahăr
4 ceşti de apă plată

Scoateți pulpa din tamarind şi înmuiaţi-o în 2 cani de apă caldă, timp de 5-10 minute. Puneţi pulpa, apa și zahărul într-un blender și amestecați ușor. Treceţi amestecul printr-o sită sau tifon. Adăugați celelalte 2 ceşti de apă. Se consumă rece.images

Efectele secundare ale sucului de tamarind

Hipertensiune arterială – Unele dintre ingredientele active din acest suc sînt cunoscute a fi vasoconstrictive, astfel încît sucul poate crește presiunea sîngelui și ar trebui evitat de către hipertensivi.
Sîngerări – Există rapoarte despre interacțiunile negative a anticoagulantelor cu acest suc.
Aciditate și diaree – Excesul de suc poate provoca reflux acid și alte probleme de stomac, cum ar fi diareea, datorită efectelor sale laxative.
Hipoglicemie – Excesul de administrare a acestui suc, în combinație cu medicamentul care scade cantitatea de zahăr din sînge, poate provoca hipoglicemie, care poate fi periculoasă pentru pacienții diabetici.
Sursa: organicfacts.net

Comments

comments

Comentariile sunt închise.