Pune o ceapă pe noptieră şi nu vei mai răci!
Ceapa este un aliment indispensabil în orice bucătărie, dar şi remediu în foarte multe probleme de sănătate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii apreciază că această legumă luptă cu infecţiile respiratorii, congestiile, tusea şi bronşita.
În tradiţia populară, răceala poate fi prevenită punînd în încăpere peste noapte o ceapă tăiată. Ceapa crudă absoarbe germenii din aer, prevenind îmbolnăvirea.
Proprietăţile sale miraculoase provin de la compuşii sulfurici (sulfoxizi şi thiosulfinaţi) care îi dau mirosul puternic şi ne fac să lăcrimăm atunci cînd e tăiată. Mai mult, aceste substanţe previn şi lupta împotriva bolilor de inimă şi cancerului, îmbunătăţesc sistemul imunitar şi previn apariţia a numeroase alte boli. Ceapa, de asemenea, este bogată în quercitină, un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi.
Articolul integral în surplusdesanatate.info
Comentariile sunt închise.