BoliImunitateNoiembrieNutriţieRegimuri alimentareŞtiri

Efect incredibil al postului: resetează sistemul imunitar

În zilele noastre, oamenii folosesc medicamente sintetice și vitamine pentru a-și ameliora răceala și pentru a-şi stimula imunitatea. Cercetătorii au găsit o modalitate de a reseta și energiza sistemul imunitar: o metodă eficientă din punct de vedere al costurilor și de care ar putea beneficia în special persoanele în vîrstă.

Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud spun că postirea timp de 3 zile poate reporni întregul sistem imunitar, în special la vîrstnici. Cercetarea, publicată în Cell Stem Cell, subliniază faptul că postirea ajută celulele stem să producă noi celule albe ale sîngelui, celule care elimină infecțiile. S-a constatat, de asemenea, că postul ar putea aduce beneficii persoanelor cu imunitate compromisă și pacienților care fac chimioterapie.

Valter Longo, profesor de gerontologie și științe biologice de la Universitatea din California de Sud, arată că „Postul dă OK celulelor stem să meargă înainte și să înceapă proliferarea și reconstruirea întregului sistem. Părțile deteriorate, inutile sau vechi sînt eliminate în timpul postului și se construieşte, literalmente, un nou sistem imunitar”.

Dr. Longo a mai spus că imunitatea unei persoane reutilizează celulele imune inutile şi pe cele deteriorate, pentru a crea energie în timpul postului. În cadrul studiilor, participanţii au ţinut post timp de 6 luni, cîte 2-4 zile pe săptămînă. Dr. Longo spune că sînt necesare şi alte studiile clinice, de la care aşteaptă rezultate „foarte promiţătoare”.

Sursa: organicandhealthy.org

Comments

comments

Comentariile sunt închise.