Hameiul, medicamentul naturii pentru cancer de sîn şi simptomele menopauzei

Hameiul (Humulus lupulus) are un efect pozitiv asupra simptomelor menopauzei, reducînd bufeurile și transpirațiile nocturne. Studiile recente de la Universitatea din Illinois şi alte cîteva institute de cercetare au stabilit că hameiul ajută la prevenirea şi inhibarea creșterii și extinderii cancerului de sîn.

În 2013, Universitatea Tehnică din Dresda, Germania, a descoperit că extractul de hamei activează preferențial receptorul alfa estrogen. Acest lucru explică efectul estrogenic asupra glandelor mamare, potrivit cercetătorilor. Riscul de cancer la sîn creşte la femeile în vîrstă, deoarece nivelurile de estrogeni încep să se schimbe. Cercetătorii au testat în laborator efectul extractelor de hamei asupra cancerului de sîn. Ei au descoperit că activează o cale chimică în celulele mamare care ajută la prevenirea dezvoltării celulelor cancerului mamar.

Dr. Judy Bolton, profesor la Colegiul de Farmacie al Universităţii din Illinois, a aplicat extract de hamei la mai multe linii de celule de sîn umane. El a descoperit că un compus numit 6-prenylnarigenin a stimulat un proces celular care a crescut detoxifierea acestor celule, proces asociat cu reducerea riscului de cancer mamar. Compusul din hamei a crescut activitatea metabolică anticanceroasă în celulele mamare.

800px-hopfen2-hagen-graebnerÎn 2015, cercetătorii de la Universitatea din Wrocław din Polonia au constatat că izoxanthohumolul extras din hamei a împiedicat proliferarea cancerului de sîn și a altor celule canceroase: „Isoxanthohumolul prezintă o activitate antiproliferativă contra liniilor celulare umane tipice cancerului mamar (MCF-7), cancerului ovarian (A-2780), cancerului de prostată (DU145 și PC-3) și celulelor cancerului de colon (HT-29 și SW620).”

Cercetătorii de la Şcoala de Medicină din Konkuk, Coreea de Sud, au descoperit că extractul de xanthohumol din hamei a oprit proliferarea celulelor cancerului de sîn.

În cadrul unui studiu clinic privind hameiul și menopauza, desfăşurat la o universitate belgiană, cele 67 de femei aflate la menopauză au primit, fie un extract de hamei numit 8-prenylnarigenin (8-PN), fie un placebo. Studiul a constatat că, după 6 și 12 săptămîni, femeile care au luat extractul de hamei au prezentat o reducere semnificativă a simptomelor vasomotorii (bufeuri și transpirații nocturne). Cele 100 micrograme (doză mică) au fost cele mai eficiente în reducerea simptomelor. Cercetătorii au rezumat concluziile lor astfel:

Consumul zilnic de extract de hamei a exercitat efecte favorabile asupra simptomelor vasomotorii şi a altor disconforturi menopauzale. Derivatele din hamei pot constitui tratamente alternative pentru scutirea de bufeuri şi alte disconforturi care însoţesc menopauza”.

Aceste studii ne spun că întreaga plantă oferă o combinaţie sinergică a mai multor compuşi diferiți. Împreună, aceştia antrenează capacitatea organismului de a lupta și de a preveni bolile. Fiecare dintre compuși poate avea un singur efect, dar atunci cînd sînt împreună în întreaga plantă, efectul sporeşte şi e sigur.

Sursa: greenmedinfo.com

 

Comments

comments

32 de comentarii la „Hameiul, medicamentul naturii pentru cancer de sîn şi simptomele menopauzei

Comentariile sunt închise.