BoliORLŞtiri

Ai vocea răguşită? Ai putea să joci într-un film!

Persoanele răguşite sau care pur şi simplu nu mai pot vorbi au o dublă şansă: să se trateze sub îndrumarea specialiştilor şi să joace într-un film documentar, realizat sub egida Strada Film, aceeaşi care a produs pelicula de succes „Eu cînd vreau să fluier, fluier”.

Strada Film realizează filmul documentar de lung metraj „Strigăte şi şoapte”, regizat de Andra Chiriac. E un film care explorează adîncurile sufletului omenesc prin intermediul vocii umane. O luptă cu sinele și cu ceilalți. „Pentru a-și recăpăta vocea pierdută în mod misterios, personajele filmului se luptă cu urmele trecutului sperînd că într-o zi vor putea din nou să vorbească normal. De-a lungul acestei căutari, sufletul începe să se vindece, iar vocea se întoarce încet acasă.”

strigate si soapte regia andra chiriacPentru a finaliza perioada de cercetare, echipa de producție caută persoane de orice vîrstă care au o voce prea subţire, prea ascuţită, prea răguşită, prea joasă sau nu mai pot vorbi (fără să acuze o boală fizică!). Toți cei care au întrebări referitoare la vocea lor neștiind care sînt cauzele unei voci atipice sau care brusc nu mai pot vorbi, pot contacta echipa de producție. Împărtășirea experiențelor personale poate prilejui întîlnirea cu medici specialiști, înlesnind astfel calea către recuperare.

După înțelegerea etapelor pe care le presupune realizarea documentarului, persoanele care răspund acestei solicitări vor putea decide dacă doresc să participe la acest proiect cinematografic. Toți cei care sunt în situațiile descrise mai sus sau au cunoscuți cu astfel de caracteristici, sînt rugați să trimită mail la adresa strigatesisoapte@stradafilm.ro”, se mai arată în mesajul lansat de echipa de producţie.

„Strigăte şi şoapte” (titlu în lucru) este cîștigător la sesiunea I 2016 de concurs a Centrului Național al Cinematografiei, prezentat cu succes în cadrul unor tîrguri internaționale de profil, susținut de medici foniatri din România.

Foniatria este o ramură a otorinolaringologiei, care se ocupă de diagnosticul şi tratamentul tulburărilor vocii. Este vorba de boli acute sau cronice, care afectează corzile vocale, producînd răguşeala (disfonie). De medicul foniatru şi serviciile de foniatrie are nevoie orice pacient care este răguşit.

Comments

comments

Comentariile sunt închise.