Skip to content
- Cea mai consumată băutură de pe glob, după apă, este ceaiul verde.
- Medicina tradiţională chineză sfătuieşte: „Mai bine să stai trei zile fără mîncare decît o zi fără ceai verde“.
- Frunzele de ceai negru şi de ceai verde provin de la aceeaşi specie de copac, Camellia sinensis. Ceaiul negru, mai popular în Occident, se obţine prin presare viguroasă, pe cînd ceaiul verde, folosit de asiatici, este făcut din frunzele presate mai blînd.
- Ceaiul verde este cunoscut şi sub denumirile de ceai nefermentat sau ceai virgin.
- Obiceiul băutului de ceai a început odată cu călugării budişti care, vizitînd China, s-au întors în Japonia aducînd cu ei şi ceaul verde.
- În secolul XIII, călugărul Eisai a scris despre efectele benefice ale ceaiului verde în cartea sa „Menţinerea sănătăţii prin ceai“: „Ceaiul verde este un medicament miraculos, are o putere extraordinară de prelungire a vieţii.“.
- În textele europene, ceaiul verde apare în 1559, la Veneţia, sub numele de chai catai, de unde i-a rămas şi numele de ceai.
- În farmacii e disponibil şi ceai verde decofeinizat.
- Ceaiul verde e bun ca apă de gură. Plimbînd ceaiul prin gură, îndepărtaţi bacteriile care cauzează apariţia cariilor dentare.
- Consumul regulat de ceai verde încetineşte răspîndirea cancerului la prostată.
- Consumat cu regularitate, ceaiul verde alungă durerile de cap, tartrul şi parodontoza.
- În multe regiuni din Asia, fiecare mîncare cu peşte este însoţită în mod tradiţional de o ceaşcă de ceai verde, care acţioneaza eficient împotriva mirosului neplăcut al respiraţiei.
Comments
comments
S-ar putea să-ți placă și
Comentariile sunt închise.