BoliNutriţieOase şi articulaţiiObiceiuri alimentareŞtiriVîrsta a treia

Dieta antiinflamatorie, secretul oaselor care nu se rup

O dietă antiinflamatorie ar putea proteja sănătatea oaselor, potrivit unui studiu american.
Proprietăţile antiinflamatorii ale anumitor produse alimentare, cum ar fi stridiile, varza, cireşele, nucile, ananasul, macroul ar putea întări oasele pentru a preveni fracturile la femei, potrivit unui studiu realizat de National Heart Lung and Blood Institute şi Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane (SUA).

Cercetătorii au comparat nivelurile de inflamaţie şi dieta cu densitatea osoasă şi fracturile la 160.191 de femei, a căror dietă a fost bazată pe 32 de alimente diferite, consumate cu trei luni înainte de includerea în studiu.
Rezultate:
– Cele care au urmat o dietă antiinflamatorie au pierdut mai puţină densitate osoasă decît cele cu diete hiperinflamatorii.
– Femeile aflate la menopauză cu vîrste sub 63 de ani şi cu dietă antiinflamatorie au înregistrat un risc mai mic de fracturi de şold pe durata celor şase ani, cît a durat studiul.
– Aceleaşi femei aflate la menopauză, dar cu dietă hiperinflamatorie, au prezentat un risc mai mare cu 50% de fractură de şold.

Acest lucru sugerează că, odată cu îmbătrînirea, dietele sănătoase au un impact asupra oaselor”, a comentat dr. Tonya Orchard, profesor asistent de nutriţie umană la Ohio State University. „Acest lucru este important, deoarece, după menopauză, femeile prezintă o pierdere drastică a densităţii osoase, ceea ce favorizează fracturile”, a adăugat ea.

Rebecca Jackson, autorul principal al studiului şi director al Centrului de Stat din Ohio, susţine că trebuie adăugate mai multe dovezi care să certifice faptul că inflamaţiile pot creşte riscul de osteoporoză.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Comentariile sunt închise.