Două sucuri naturale recomandate în hepatite
Hepatita reprezintă procesul de inflamare a ficatului însoţit sau nu de apariţia unor leziuni permanente ale ţesutului hepatic.
Hepatita acută, cauzată de virusuri hepatice, se manifestă prin: creşterea în volum a ficatului, pielea capătă o culoare roşie-gălbuie, urina devine maronie, lipsa poftei de mîncare, oboseală, materii fecale decolorate/albicioase, greaţă, febră, vomă. Hepatita cronică este un proces inflamator cronic al ficatului, cauzat de o hepatită prost tratată, de consumul excesiv de alcool şi alte cauze, manifestîndu-se prin: oboseală, greţuri, dureri de ficat, cefalee, insomnie, icter, agitaţie, pierderi de sînge pe nas sau gingii. Principalele tipuri de hepatită virală sînt hepatita A, B, C, D, E şi G. Dintre acestea, doar formele B şi C pot cauza ciroză. Boala poate fi acută cînd dispare într-un interval de pînă la 6 luni, sau cronică, atunci cînd necesită tratament şi după această perioadă.
În tratamentul natural al hepatitei, se poate apela la următoarele remedii:
1. Suc de pătrunjel. Clorofila din frunzele proaspete de pătrunjel inhibă dezvoltarea virusurilor hepatici. Sucul de pătrunjel este un puternic stimulent imunitar şi al funcţiilor hepatice, are efecte antibiotice şi antivirale. În hepatita A, B şi C, se administrează cîte 50-75 ml de suc pe zi (diluat în apă sau puţin suc de rădăcină de morcov), băut în trei reprize, pe stomacul gol, înainte de masă, timp de 4 săptămîni. După o pauză de 2 săptămîni, tratamentul se reia.
2. Suc de cartofi. Combinaţia de suc de cartof şi suc de pătrunjel verde este un remediu foarte eficient în bolile hepatice. Se combină 150 ml suc de cartof cu 50 ml suc de pătrunjel. Această doză se consumă de 2 ori pe zi, în cură de 30 de zile. După o pauză de 10 zile, cura se poate relua.
Articolul integral în topremediinaturiste.ro
Comentariile sunt închise.