Igiena locuinţeiImunitateŞtiri

Iată de ce nu e bine să faci patul dimineaţa

Un specialist în igienă explică de ce un accesoriu pe care îl foloseşti în fiecare zi poate fi responsabil pentru nasul care curge constant sau ochii umezi.

Te trezeşti cu nasul înfundat și ochii umezi? Perna ta poate fi de vină. Într-un interviu acordat ziarului britanic Dailymail, Lisa Ackerley, medic specializat în igienă, confirmă faptul că expunerea la fecale de acarieni şi alte animale mici care trăiesc în ţesături, inclusiv pernă şi cearşafuri, e responsabilă pentru multe alergii.

În cearşafurile noastre se acumulează milioane de mostre de piele moartă, care sînt un adevărat festin şi un sistem de proliferare reală pentru microbi. În doi ani, aceste resturi acoperă 10% din pernă. „Aceste animale mici nu transmit boli, dar o enzimă conţinută în fecalele lor creează reacţii alergice la mulţi oameni. Acest efect este foarte frecvent la astmatici”, a spus specialistul.

În cazul în care problema se agravează, riscul de reacții alergice poate fi redus cu anumite trucuri. „Nu strînge aşternuturile dimineața, deoarece bacteriile iubesc căldura umedă. Curăță perna des și usuc-o cu uscătorul de păr. Căldura uscată le va ucide.”

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

Comentariile sunt închise.