AlimenteNutriţiePPlante medicinale

Prazul, de ajutor în combaterea cancerului la ficat

Prazul este o legumă extrem de valoroasă pentru sănătate. E recomandat în dispepsie, anemie, reumatism, artrită, gută, afecţiuni hepatice, insuficienţă renală, litiază renală, cistită, constipaţie, obezitate, arteroscleroză, dureri cardiace, faringită, traheită, tuse, sterilitate. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să mîncăm atît partea albă a plantei, cît şi pe cea verde, mai bogată în vitamine.

Prazul nu face decît bine. Înlocuiţi pentru o vreme ceapa din alimentaţie cu praz şi veţi simţi efectele binefăcătoare. Nu degeaba în Egiptul Antic, prazul era venerat ca un zeu.

Cel mai bine e să mîncăm prazul crud, în salate, amestecat cu alte legume. Prin fierbere, însă, se obţine preţiosul mucilagiu. Se îndulceşte cu miere şi se consumă cîte trei linguri pe zi din această marmeladă.

Mustăţile prazului, pisate în lapte, luate pe stomacul gol, ajută la eliminarea viermilor intestinali.

Sucul de praz este cel mai bun laxativ şi previne orice fel de răceală. 300 de ml de suc de ceapă, 200 ml de suc de praz şi 600 ml de vin alb, îndulcite cu miere, reprezintă un adjuvant de succes în combaterea cancerului la ficat.

Prazul mărunţit amestecat cu miere formează un unguent extrem de folositor în răni deschise, arsuri, tăieturi şi înţepături, deoarece are rol antiseptic şi antiinflamator.

Comments

comments

Comentariile sunt închise.