Mierea de albine reduce riscul de atac de cord

Un studiu realizat la Universitatea din Washington arată că mierea de albine poate reduce formarea de plăci de grăsime care ar putea bloca arterele, crescînd astfel riscul de atac de cord.

Mierea poate preveni atacurile de cord, potrivit unui studiu recent. Într-adevăr, un zahar natural numit trehaloză, prezent în miere, favorizează eliminarea plăcilor de grăsime care blochează arterele. Aceste plăci numite aterom pot duce la ateroscleroză, care înseamnă o pierdere a elasticităţii arterelor. Acest lucru creşte riscul de hipertensiune arterială, boli de inimă şi atacuri de cord.

Cercetătorii au injectat trehaloză la şoareci cu ateroscleroză. Rezultatele, publicate în revista Nature Communications, au arătat că aceşti şoareci şi-au redus plăcile la 0,25 mm lățime, faţă de 0,35 mm, ale animalelor care nu au primit trehaloză. Substanţa a activat o proteină care a produs celule ale sistemului imunitar responsabile de îndepărtarea a 30% din placa de pe artere, la șoarecii injectați.

Mierea are multe calităţi. De exemplu, vindecă răni și arsuri, curăţă răni mici, dezinfectează. Cele mai eficiente produse sînt mierea de cimbru, lavandă sau castan, dar orice miere lichidă sau cristalizată e utilă. Sînt eficiente şi unele produse apicole. Polenul poate reduce bufeurile asociate cu menopauza sau poate ameliora problemele urinare legate de prostată. Propolisul are un antioxidant care are proprietăți antiîmbătrânire și poate fi folosit împotriva ulcerului gastric.

Trehaloza se poate găsi şi în ciuperci, homar sau creveți.

Sursa: medisite.fr

Comments

comments

1.947 de comentarii la „Mierea de albine reduce riscul de atac de cord

Comentariile sunt închise.