Mame şi copiiSănătatea familieiŞtiri

Nu toţi bebeluşii au nevoie de scutece

Un cuplu de medici din Los Angeles, îngrijoraţi de cantitatea imensă de deşeuri generate de scutece, a decis să testeze metoda „comunicare-eliminare“ pe copilul lor. Adică n-au mai pus scutece sugarului, dar i-au urmărit reacţiile, pentru a detecta acele semne care indică dorinţa micuţului de a-şi face nevoile.

Jeffrey Bender şi Rosemary She e un cuplu de medici care a decis, în momentul cînd au avut al treilea copil, că nu vor să contribuie la sporirea celor 27 de miliarde de scutece aruncate în fiecare an în centrele de eliminare a deşeurilor din SUA. Soluţia scutecelor clasice, lavabile şi reutilizabile, nu i-a convins, pentru că nu i s-a părut prietenoasă cu mediul. Părinţii au decis să nu folosească scutece deloc şi să adopte metoda „comunicare-eliminare”, care implică identificarea şi analizarea semnalelor copilului pentru a recunoaşte momentul în care trebuie aşezat pe oliţă.

Pentru părinţi, această alternativă oferă multe avantaje. În plus faţă de conservarea mediului şi economia de bani, metoda îl scuteşte pe bebeluş de erupţii cutanate şi iritaţii datorate frecării scutecului. Cu toate acestea, metoda nu are rezultate garantate.

Valerie Kimball, medic pediatru şi profesor la Şcoala de Medicină Feinberg din Chicago, specializată în îngrijirea şi dezvoltarea sugarilor şi copiilor mici, nu este convinsă de beneficiile metodei pentru sănătate şi igienă. „Sînt atît de multe alte lucruri mai importante pentru care trebuie să vă faceţi griji atunci cînd aveţi un copil. Ea a adăugat că nu este împotriva acestei metode, dar nu o recomandă neapărat tinerilor părinţi. Nu funcţionează pentru toţi copiii.

Medicii americani şi-au descris experienta în jurnalul medical Pediatrics.

Sursa: topsante.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.