Dieta cu hrişcă: 5 kilograme în 10 zile!
Hrişca e bogată în vitaminele E, B1 şi B2, proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier. Este o cereală net superioară grîului, care scade colesterolul, menţine nivelul scăzut al glucozei, protejează sistemul nervos. Bioflavoida rutin întăreşte capilarele sanguine şi ajută sistemul circulator. Este tonic pentru sînge, stomac, splină şi colon. Hrişca încetineşte îmbătrînirea pielii, nu conţine gluten şi are un efect benefic asupra digestiei, ţine de foame şi nu îngraşă.
Practic, această dietă care a devenit foarte populară şi la noi presupune să mănînci pe parcursul acestor 10 zile doar hrişcă şi chefir. Nu ai voie să adăugi în dietă zahăr, sare, condimente sau sosuri.
O cană de hrişcă se lasă la înmuiat în apă clocotită de seara pînă dimineaţa. Se poate căli puţin în unt, ulei de cocos sau ulei de măsline. Se mai poate consuma şi hrişca ca atare, după care să bei un pahar de chefir. De asemenea, dacă nu suporţi doar gustul de hrişcă poţi să combini cele două alimente pentru a obţine un terci. Ceaiurile din plante medicinale neîndulcite, un smoothie din fructe/nuci/legume, precum şi 1-2 fructe pe zi, o cafea neîndulcită sînt permise. Apa plată în mari cantităţi nu trebuie să lipsească din dietă. De asemenea, nu uita să faci multă mişcare.
Cristina Cioran: „Am avut cu vreo 10 kilograme în plus, şi mi-a fost foarte greu să port această rochie. Am mîncat foarte puţin, hrişcă fiartă şi apoi puţin călită în puţin unt, sau ulei de măsline sau ulei de cocos. Soţul îmi mai face şi lipie, dar dacă am poftă de dulce iau un cubuleţ de zahăr. Am ţinut regimul ăsta, cam o săptămînă, dar am mai scăpat la dulceaţă. Ca să îmi vină rochia asta m-am abţinut de la mîncare vreo 5 zile”.
Atenţie! Nu este recomandat să urmezi această dietă pe termen lung, deoarece orice dietă care presupune consumul unui singur fel de alimente produce grave dezechilibre alimentare. E bine să discuţi despre aceste opţiuni cu un medic nutriţionist care îţi va face recomandările potrivite. Trecerea la o alimentaţie normală se face treptat, încercînd evitarea dulciurilor şi a făinoaselor în prima săptămînă.
Articolul integral în eva.ro
Comentariile sunt închise.