7 reguli de bun simţ în sala de fitness
În lunile ianuarie ;și februarie sălile de fitness sînt mai aglomerate ca niciodată. Toată lumea vrea să slăbească ca să-şi revină la greutatea de dinaintea sarbătorilor, aşa că sportul devine un aliat necesar.
Nu e de-ajuns să te duci la sală, trebuie să şi te încadrezi în atmosferă. Există un set de reguli de care trebuie să ţii cont pentru a nu-i deranja pe ceilalţi.
-
Lucrează în linişte. Efortul pe care îl depui te poate determina să faci zgomote care îi pot deranja pe cei din jur. Fă tot posibilul să ţii gura închisă atunci cînd ridici greutăţi, să nu oftezi sau să gemi.
-
Nu oferi sfaturi pe care nu le cere nimeni. Dacă nu ţi se cere părerea, nu e cazul să dai sfaturi. Majorittaea oamenilor merg la sala de fitness pentru a face sport, nu pentru a socializa aşa că abţine-te de la comentarii. Concentrează-te pe ceea ce ai de făcut şi, dacă simţi nevoia să vorbeşti, fă-o după antrenament, cu un cunoscut.
-
Nu face duş în picioarele goale. Indiferent de cît de curată ar arăta cabina de duş de la sala de fitness, nu e indicat să faci duş fără şlapi. Te poţi pricopsi cu o micoză.
-
Fii ordonat. Fie că este vorba despre greutăţi sau de orice alt echipament la comun, nu ai voie să îl laşi la voia întîmplării, trebuie pus exact la locul lui.
-
Nu întîrzia la antrenamentele de grup (aerobic, kangoo jumps, pilates). Punctualitatea este obligatorie. O întîrziere mai mare de 1-2 minute îi va deranja pe toţi cei prezenţi la curs şi pe instructor, care va trebui să se oprească din ceea ce face ori să repete anumite lucruri spuse sau făcute deja.
-
Nu lăsa aparatele pline de transpiraţie. Nu e deloc plăcut să foloseşti un aparat după o persoană neglijentă. Foloseşte un prosop pentru a acoperi aparatul utilizat. Astfel, nu numai că te protejezi pe tine, dar nici nu îi deranjezi pe ceilalţi. De asemenea, poţi folosi o soluţie dezinfectantă şi un şerveţel pentru a şterge aparatele după ce le foloseşti.
-
Nu asculta muzică tare. Muzica îţi dă o stare bună şi te poate motiva să exersezi cu spor. Asta nu înseamnă însă că persoanele din jur sînt obligate să asculte muzica ta. Aşadar, foloseşte căştile şi dă volumul mic.
Articolul integral în doc.ro
Comentariile sunt închise.