Regimul norvegian, dur dar eficient
Regimul norvegian ajută în detoxifiere, reglarea greutăţii corporale şi la ameliorarea unor boli. Regimul durează maximum 100 de zile şi se bazează pe o alimentaţie strict vegetariană, cu multe crudităţi, fără alimente şi sosuri cu aditivi sintetici, prăjeli. Se consumă, în schimb, fructe, legume, nuci crude, seminţe crude.
1. Etapa sucului de plante pentru eliminarea deşeurilor şi toxinelor din corp, curăţarea ficatului şi rinichilor, tonifierea sistemului nervos. Se combină suc de păpădie cu suc de ţelină verde şi suc de urzică, în cantităţi egale. Se consumă 200 ml pe zi, în cură de 3 săptămîni.
2. Etapa curei cu ouă de prepeliţă pentru revitalizare. Ouăle crude se consumă dimineaţa, înainte de micul dejun (se pot adăuga cîteva picături de suc de lămîie). Cura se poate repeta după o pauză de 20 de zile. Se ţine după schema prezentată aici.
3. Etapa curei cu argilă pentru refacerea potenţialului mineral al organismului. Seara, se pune 1 linguriță plină cu argilă în trei sferturi pahar cu apă şi se lasă pînă dimineaţa, cînd se amestecă bine şi se consumă. Nu se folosesc obiecte sau vase metalice. Se bea un pahar de apă argiloasă foarte tulbure, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Primele zile constipă, apoi se reglează tranzitul intestinal. Tratamentul durează 21 de zile în prima lună, urmate de o pauză de 10 zile. Se continuă cu 10 zile de cură, în fiecare lună, timp de 6 luni.
4. Etapa germenilor de grîu (bogaţi în vitamina E), drojdie de bere (25 g/zi), consumată ca atare sau adăugată în ceai sau suc de fructe natural, polen (2 linguriţe), în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, propolis (20% în alcool), cîte 25 de picături, cu 2 ore înainte de masă, borş de casă (1 pahar la sfîrşitul micului dejun), miere, în loc de zahăr, pîine cu grăunțe întregi de grîu în loc de pîine albă, ulei de măsline, cereale integrale la micul dejun, fructe, legume, nuci, plante cu boabe (fasole, mazăre) şi seminţe, usturoi (1 sau 2 căţei pe zi), untură de peşte sau peşte gras (de 3 ori pe săptămînă).
Reguli: Se respectă ore fixe pentru masă, cu un interval de 5-6 ore între mese. Micul dejun va fi consistent, iar cina se va servi cu minimum 2 ore înainte de culcare. Zilnic, se fac exerciţii fizice timp de 20-25 minute. Se consumă cît mai multe lichide sănătoase: apă plată, ceaiuri din plante, sucuri naturale, borş de casă. După-amiaza se stă obligatoriu minimum o oră întins pe pat, deoarece ficatul are foarte multă nevoie de odihnă, pentru a putea neutraliza toxinele din organism. Se evită carnea de orice tip, carbohidraţii rafinaţi (prăjituri, biscuiţi), grăsimile saturate, condimentele, fumatul, alcoolul rafinat, sarea, zahărul rafinat, băuturile acidulate, dulceţurile şi gemurile, conservele, dar şi lactatele pasteurizate, margarina, prăjelile, maioneza, pîinea şi produsele de panificaţie.
Articolul integral în topremediinaturiste.ro