HidratareaNutriţiePoluareRemediiUtile

De ce nu e bine să fierbem apa de două ori

Nu fierbeţi apa de mai multe ori, sănătatea vă poate fi grav afectată, mai ales dacă e vorba de apa de la robinet.

Iată de ce:

1. Concentraţia chimicalelor creşte. În apa de la robinet există numeroase substanţe toxice. De exemplu, în SUA, s-a constatat că în apa de la robinet se găseau 316 produse chimice, printre care: arsenic, produși secundari ai clorului, îngrăşămînt, combustibili, metale grele, solvenți industriali, plastifianți, izotopi radioactivi, fluoruri. Din nefericire, aceste substanțe chimice nu pot fi eliminate prin fierbere. Dimpotrivă, la temperaturi înalte, apa scade şi devine mai concentrată în aceste toxine.

2. Apa poate exploda. Apa încălzită la cuptorul cu microunde poate exploda. Aparatul încălzește foarte repede moleculele de apă, care se pot transforma în vapori supraîncălziţi.

Cel mai bine ar fi să folosiți apă plată.

Articolul integral în elli.ro

Comments

comments

Comentariile sunt închise.