Descoperire revoluţionară: vaccin împotriva demenţei

Un vaccin împotriva demenței senile ar putea fi creat , potrivit cercetătorilor australieni, care speră astfel să poată preveni pînă la 7,5 milioane de noi cazuri în fiecare an.

Demența afectează memoria, gîndirea și capacitatea de a îndeplini sarcinile de zi cu zi. Maladia afectează preponderent persoanele în vîrstă. În prezent, nu există medicamente și niciun vaccin disponibil pentru prevenirea sau tratamentul demenței senile și Alzheimer.. Demența senilă este o afecțiune complexă care implică o serie de schimbări patologice în creier, precum acumularea de proteine anormale și pierderea conexiunilor neuronale. Din acest motiv, este dificil să se dezvolte un vaccin care să acopere toate aceste aspecte ale bolii.

Cu toate acestea, cercetătorii continuă să exploreze diferite strategii de prevenire și tratament pentru demența senilă. Acestea includ cercetări privind utilizarea de medicamente pentru a preveni sau încetini progresia bolii, precum și terapii non-farmacologice, cum ar fi terapia comportamentală și terapia cognitivă.

Cercetătorii cred că au găsit o modalitate de a preveni boala înainte de a da semne de manifestare. Formula de vaccin creată împreună cu colegii americani țintește proteinele neregulate beta-amiloid și tau, cele care declanșează boala Alzheimer. Dacă descoperirea trece de testele pe oameni, ar putea fi disponibilă pentru utilizarea pe scară largă .

Articolul integral în romanialibera.ro

Comments

comments