BoliCancerPieleaŞtiri

Descoperire care ar putea transforma melanomul într-o boală uşor de tratat

La fiecare 52 de minute o persoană moare în lume de melanom. Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv spun că au descoperit modul în care forma cea mai severă de cancer de piele se extinde la organe şi au găsit modalităţi de blocare a acestui proces înainte de etapa metastazelor.

În studiul lor, realizat în cooperare cu Centrul German de Cercetare a Cancerului Heidelberg, experții arată că maladia incurabilă trimite vezicule mici în corp, care răspîndesc cancerul în alte părţi, „colonizînd organe vitale cum ar fi creierul, plămînii, ficatul şi oasele.”

O dată ce procesul de răspîndire a melanomului a fost descoperit, cercetătorii au fost în măsură să dezvolte substanţe care previn răspîndirea bolii. Substanțele (molecule), care ar putea forma componente „promiţătoare pentru medicamente viitoare”, au făcut obiectul lucrării publicate în revista Nature Cell Biology. „Studiul nostru este un pas important pe drumul spre recuperare completă. Sperăm că rezultatele noastre vor permite ca melanomul să devină o boală uşor de tratat”, spune chiar şeful echipei de cercetare, Carmit Levy.

Numărul de cazuri diagnosticate cu melanom este în creştere în ultimele trei decenii. Cancerul apare pe piele şi este de obicei vizibil cu ochiul liber sub formă de pete negre sau maro. Dacă boala e tratată în stadiile incipiente, rata de vindecare este relativ mare, dar dacă se răspîndeşte în organism, melanomul este fatal.

Sursa: 20minutes.fr

 

Comments

comments

Comentariile sunt închise.