AlimenteAprilieNutriţie

8 dressing-uri sănătoase pentru salate

Nu e nimic mai sănătos decît un bol plin cu legume crude. Dar ceea ce adaugi ar putea să potenţeze calităţile nutritive ale salatei sau, dimpotrivă, să le diminueze.

Baconul, brînza, crutoanele pot adăuga calorii inutile unei salate, iar prafurile din plic şi sosurile gata preparate conţin conservanţi şi aditivi periculoşi.

Există o veste bună: nu trebuie să torni sosuri nesănătoase peste legume.

Iată dressing-urile cele mai gustoase şi mai sănătoase pe care le poţi prepara imediat. hero-japanese-salad-dressing-600x905

1. Morcovi și ghimbir. Orice fel de mîncare de legume crude poate fi îmbunătățită cu culori strălucitoare și arome. Acest dressing sănătos e lipsit de gluten. Se prepară din ghimbir proaspăt, morcovi, ceapă verde.

2. Sos de piersici, mango şi portocale. Este indicat la salata de pește sau cu pui la grătar. Acest dressing tropical (obţinut prin mixare cu oţet de orez şi ghimbir) e ideal şi în meniurile de post, de exemplu la salata de spanac cu migdale prăjite.

3. Avocado şi lime. Pentru unii, farmecul unui sos bun pentru salată este să fie cremos. Dressing-ul din avocado şi lime (cu ulei de măsline sau iaurt) înmoaie textura salatei şi face masa să pară mai plină.Whole-Lemon-Thyme-Salad-Dressing-3

4. Lămîie cu cimbru. Este un sos cu aromă puternică. Ingredientele se combină cu miere, ulei de măsline, piper, usturoi. Lămîia se toacă în cubuleţe mici cu tot cu coajă. Nu se mixează.

5. Avocado cu busuioc. Sosul va conţine grăsimi sănătoase din avocado. Se adaugă usturoi, suc de lămîie.

6. Sos de oţet de mere. Dressing-urile bune includ adesea aromă astringentă de oțet. Adăugarea de oțet de cidru de mere este o modalitate foarte bună de a ridica valoarea nutritivă a salatei. Reţeta conţine şi muștar, ulei de măsline și un pic de miere.

7. Oţet din ardei roşu copt. Se asortează la o salată italiană, cu carne de pui la grătar, ceapă roșie și verdeaţă. Conţine ingredientele unui sos tradițional, cum ar fi uleiul de măsline, oţetul, sarea și piperul, dar originalitatea vine din ardeii roșii copţi.

8. Oţet de coriandru cu şampanie. Este o reţetă simplă de dressing pentru salate de fasole sau cu carne. Ingrediente: coriandru proaspăt, suc de lămîie, usturoi, miere și oțet sau şampanie.

Sursa: healthline.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.