BoliImunitateRemediiUtile

Simptomele intoxicaţiei cu metale grele şi ce trebuie făcut

Poate fi foarte frustrant să urmezi o dietă sănătoasă, să faci exerciții cu regularitate și să faci aproape tot pentru a-ți optimiza sănătatea și bunăstarea, şi totuși, să nu te simți bine.
S-ar putea să existe un motiv în spatele tuturor acestei realităţi aparent fără explicaţie. Este posibil să fiţi intoxicaţi cu metale grele precum mercurul, aluminiul, cadmiul, nichelul, plumbul sau arsenul. Aceste metale toxice nu numai că vă pot face să vă simțiți rău, ci pot contribui la o listă extinsă de boli cum ar fi boala Parkinson, Alzheimer și alte tulburări neurologice și cerebrale.

În ultimii 50 de ani, expunerea la metale grele a crescut dramatic. În fiecare zi, sîntem în contact cu ele, fie că e vorba de aer, de apa pe care o bem sau de mîncare. Expunerea cronică la aceste toxine dăunătoare provine din reziduurile chimice prezente în alimentele prelucrate, toxinele din produsele de îngrijire personală, plumbul din vopsea și apa de la robinet, plombele cu mercur de la dentist, mediul de la locul e muncă (sudori, laboranţi, pictori, tehnicieni dentari şi stomatologi, lucrători în metalurgie, gravori, fotografi, olari, tipografi, cosmeticiene și multe altele).

Unii oameni pot elimina aceste toxine din sistem, dar alţii, în special cei cu probleme cronice de sănătate, tind să dezvolte o acumulare de metale. În plus, metalele grele se pot acumula în organism în timp, ceea ce conduce la simptome care probabil nu vă duc cu gîndul la metale grele. Adesea, simptomele provocate de toxicitatea metalelor sînt greşit diagnosticate ca fiind depresie, sindromul oboselii cronice, scleroză multiplă și autism.

Arsenicul, plumbul și mercurul sînt cei trei delincvenți de top în ceea ce privește toxicitatea metalelor grele, așa că merită să ne uităm la ele mai în profunzime.

Arsenic. Potrivit specialiştilor, arsenicul este considerat cauza nr. 1 de otrăvire cu metale grele. Este eliberat în procesul de topire a cuprului, zincului și plumbului, în fabricarea de substanțe chimice și sticlă, precum și prin ingerare de otrăvuri destinate insectelor, aport de apă și contactul cu pielea. Un aditiv pe bază de arsenic este folosit chiar și în hrana păsărilor pentru a promova o creștere mai rapidă, uciderea paraziților și o culoarea carnii mai atrăgătoare.index

Plumb. Este un metal moale care a fost folosit în materialele de lipit, țevi și canale de scurgere a milioane de locuințe construite înainte de 1940. Există încă aproximativ 2,5 milioane de tone de plumb produse astăzi, utilizate în pigmenți de vopsea, combustibil, muniții, instalații sanitare, acoperitoare de cabluri, raze X și pesticide. De fapt, aproape 500.000 de copii cu vîrste între 1-5 ani au fost găsiți cu niveluri de plumb în sînge mai mari decît cele admise (10 micrograme de plumb per decilitru de sînge). Cînd nivelurile sînt mai mari, sînt afectaţi negativ rinichii, creierul, oasele, tiroida, sistemul nervos, sistemul cardiovascular, sistemul reproductiv și sistemul gastrointestinal.

Mercur. Este al treilea cel mai des întîlnit metal greu. Este transmis în mod natural în mediul înconjurător de emisiile vulcanice. Compuşii mercurului sînt încă folosiţi astăzi în medicamente și anumite tipuri de vaccinuri. Poate fi inhalat, ajungînd în rinichi şi creier. Mulți oameni au avut plombe cu amalgam (un studiu din Norvegia a constatat că 47% dintre acești pacienți au raportat că suferă de depresie majoră, un simptom al toxicității metalelor grele, comparativ cu doar 14% dintre cei care nu au plombe cu amalgam). Cercetările au arătat că eliminarea acestor plombe cu mercur a îmbunătăţit sănătatea pacienţilor cu 70%.

Un studiu din 2005 a constatat că, în sîngele nou-născuților, s-au găsit aproape 300 de toxine, inclusiv pesticide, ignifuge și substanțe chimice toxice.

Din păcate, în ciuda pericolelor, interdicțiile propuse privind agenții toxici sînt aproape întotdeauna blocate de corporații și avocați, deoarece interdicțiile ar afecta negativ profiturile.

Semnele intoxicaţiei cu metale grele:

Simptomele acute de toxicitate sînt mult mai ușor de recunoscut, deoarece acestea tind să apară rapid și să fie severe. Acestea pot fi:
Dureri de cap
Transpiraţie
Crampe, greață și/sau vărsături
Respiratie dificila
Durere
Manie
Abilităţi cognitive, motorii și lingvistice depreciate
Convulsii

Expunerea cronică tinde să producă simptome care sînt mult mai ușor de confundat cu simptomele altor afecțiuni și, pe măsură ce se dezvoltă în timp, sînt mai greu de recunoscut ca urmare a toxicității metalelor grele. Deoarece metalele toxice blochează absorbția și utilizarea mineralelor esențiale, acestea pot aduce o avalanșă de simptome care treptat se agravează în timp.9345765

Semnele expunerii cronice
Cedarea cronică, adică un sentiment general de oboseală, boală  și disconfort
Durere cronică, în special în tendoane, mușchi sau țesuturile moi ale corpului
Ceață pe creier (confuzie şi amnezii)
Probleme digestive cum ar fi constipație, balonare, gaz, diaree, arsuri la stomac sau indigestie
Ameţeală
Migrene sau dureri de cap
Modificări ale dispoziției
Tulburări vizuale
Depresie sau anxietate
Tulburări ale sistemului nervos precum amorțeală, furnicături, arsuri sau paralizii la nivelul extremităților
Probleme de reproducere la femei, cum ar fi infertilitatea, pierderea sarcinii și probleme menstruale

Cum pot fi reduse efectele dăunătoare?

1. Reguli alimentare.
– cel puțin o treime din alimentați e trebuie să fie formată din crudităţi.
– evitați produsele lactate pasteurizate și mergeți pe lapte crud.
– consumaţi cît mai multe alimente naturale întregi, de pe pămînt.
– consumaţi cît mai puțin zahăr posibil.

– mîncărurile bogate în antioxidanți protejează de efectele metalelor toxice: citrice, nuci și semințe încolțite, piersici, morcovi, caise și cartofi dulci.
– consumaţi alimente cu mult zinc, care se găsește în alimente cum ar fi fasolea, chefirul și carnea de vită hrănită cu iarbă, precum și alimente pline de magneziu, cum ar fi semințele de dovleac, spanacul și broccoli.
– mîncaţi alimente cultivate pe plan local, de sezon
– mîncaţi mai multe alimente fermentate
– mîncaţi grăsimi sănătoase, din alimente cum ar fi uleiul de nucă de cocos, nuci și semințe și somon sălbatic. Evitați consumul de grăsimi omega-6 din uleiurile vegetale.

Ce nu ştiaţi

  • Dacă nu primiți suficient calciu în dietă, acesta va fi înlocuit cu plumb. Plumbul se depune cel mai adesea în oase și perturbă formarea globulelor roșii. Face oase slabe și contribuie la osteoporoză sau osteopenie.
  • Corpul poate folosi aluminiu pentru a compensa lipsa de magneziu, care contribuie la boala Alzheimer.
  • Zincul este înlocuit de rinichi și adesea se acumulează în rinichi. Este asociat cu neuropatia periferică.

Un alt motiv pentru care nutriția joacă un rol atît de important este faptul că substanțele nutritive esențiale sînt vitale pentru a ajuta la procesul natural de detoxifiere, pentru a ajuta organismul să scape de aceste toxine pe cont propriu.

2. Veselă. Aruncaţi vasele şi folia de aluminiu. Oțelul inoxidabil vă poate expune la nichel, un cancerigen cunoscut. Utilizați în schimb fontă, titan, email sau vase de sticlă.
3. Restaurant. Întrucît restaurantele sînt obligate prin lege să utilizeze cuve din oțel inoxidabil, sînteți expus la metale toxice.
4. Termos. Mulți oameni aduc la serviciu cafea și alte băuturi în termos din oțel inoxidabil. Folosiţi unul căptușit cu sticlă.
5. Cosmetice. Evitați produsele cosmetice care au o bază de aluminiu sau pulberi care conțin bismut. Multe antiperspirante conțin aluminiu și cresc riscul de Alzheimer cu pînă la 300%.clorella-basil-garlic-and-lemon

6. Fumat. Dacă fumați, știți deja că trebuie să renunțați, dar acum aveți încă un motiv să faceți acest lucru: provoacă otrăvire cu cadmiu. Evitați fumul pasiv, are același efect.

7. Plombe. Dacă aveți plombe de amalgam, cereți medicului dentist să le înlocuiască. Evitați materialele de ortodonție.

8. Produse de curăţat. Înlocuiţi produsele chimice de curățat cu cele naturale. Folosiţi lămîi, ulei esențial de lămîie și oțet de cidru de mere. Sînt mai ieftine, netoxice și mai ales eficiente.

9. Remedii naturiste. Chiar și remediile naturale pe bază de plante pot conține metale toxice, așa că asigurați-vă că le achiziționați de la o sursă autorizată. Aveți grijă de unele coloide, deoarece pot duce la otrăvirea cu argint.
10. Insecticide. Evitați utilizarea oricăror tipuri de ierbicide sau insecticide convenționale. Otrăvesc oamenii şi mediul înconjurător. Fiți precauți cu acidul boric, deoarece acesta poate fi considerat o alternativă naturală, dar poate duce la probleme grave de sănătate.

Sursa: naturallivingideas.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.