Ştiaţi că ceapa…?
- Ceapa este cea mai întrebuinţată legumă din lume.
- Cojile de ceapă galbenă uscate se foloseau pentru a vopsi în galben ţesături sau ouă. Cojile de ceapă roşie macerate în apă timp de 5 zile şi apoi fierte cu alaun se foloseau pentru colorarea mătăsii şi ouălor în galben, portocaliu ori brun.
- Cu cît ceapa e culeasă mai tîrziu cu atît puterea ei antioxidantă e mai mare.
- Straturile exterioare ale cepei sînt mult mai bogate în antioxidanţi decît cele interioare.
- Consumul de ceapă (cel puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat, într-un studiu francez, cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi cu o reducere semnificativă a incidenţei cancerului de sîn.
- O ceapă tăiată în două înviorează picturile în ulei.
- Dacă trecem lama cuţitului printr-un morcov înainte de a tăia ceapa, nu vom mai lăcrima. Se mai poate trece şi prin miez de pîine proaspătă. Sau se poate ţine sub jet de apă rece ceapa tăiată cruciş.
- Mirosul de ceapă trece cu cafea.
Comentariile sunt închise.