Cancerul de colon poate fi prevenit!

Cancerul de colon este cea mai des întîlnită formă de cancer. Cancerul de tip colorectal, care include atît cancerul de colon cît şi cel de rect, este al treilea cel mai întîlnit tip de cancer. Se estimează că, în lume, în anul 2016, vor apărea alte 95.000 de cazuri noi de cancer de colon, din care 39.000 vor fi cazuri de cancer colorectal.

Cercetările arată că doar 5% pînă la 10% din cazurile de cancer sînt datorate defectelor genetice, toate celelalte fiind legate de mediul înconjurător şi de stilul de viaţă.

Pînă la 35% din cazurile de deces datorate cancerului sînt rezultatul dietei nesănătoase, 30% rezultatul fumatului, 20% infecţiilor, iar restul se datorează expunerii la radiaţii, stres şi poluare. 

O treime din cazurile de cancer de colon pot fi prevenite. În cazul cancerului colorectal, procentajul de prevenire poate ajunge şi pînă la 50%, dacă se respectă cîteva reguli: fără sucuri din comerţ şi zahăr, mult mers pe jos, consum de ceai verde, broccoli şi nuci. Se mai recomandă consumul de anghinare, bogată în silimarină. Este bine să stăm la soare, să condimentăm carnea cu vineri sau bere, să mîncăm multe banane şi ceapă. Trebuie redus consumul de ulei de floarea soarelui sau soia şi eliminaţi cartofii prăjiţi şi cipsurile din alimentaţie. Dormiţi pe întuneric şi evitaţi produsele de curăţare chimice. Murăturile previn cancerul de colon.

Articolul integral în ampress.ro.

Comments

comments

191 de comentarii la „Cancerul de colon poate fi prevenit!

Comentariile sunt închise.