Incontinenţa urinară se poate rezolva cu fizioterapie

În medie, 20% dintre românce se confruntă cel puțin o dată în viață cu pierderea involuntară de urină.

Acest lucru este deseori stînjenitor și afectează semnificativ calitatea vieții, pacienta simțindu-se nevoită să își limiteze relațiile sociale sau sexuale. Incontinența urinară afectează cu precădere femeile începînd cu vîrsta de 40 – 50 de ani, în special pe cele care au născut în mod natural sau care au suferit diverse intervenții chirurgicale în zona pelvină. 

Această afecţiune poate fi trată astăzi prin proceduri de recuperare medicală menite să redea femeii tonicitatea musculaturii pelvine și să prevină, în final, operația. Dacă problema datează de cîțiva ani, recuperarea medicală îşi pierde din eficiență, iar într-un final singura soluție rămîne operația. La cabinet, fizioterapeutul va efectua o evaluare a afecţiunii, urmînd să conceapă un program de recuperare personalizat ce poate fi alcătuit din kinetoterapie individualizată și electrostimulare perineală.
Exercițile presupun efectuarea unor serii de contracții perineale, în diferite posturi indicate de specialist, cu scopul de a întări musculatura pelvină. Prin electrostimulare se va urmări ca prin plasamentul electrozilor să se obțină contracția aceleiași zone, astfel încît pacienta să aibă forța și rezistența musculară necesare pentru a nu mai experimenta pierderi de urină.

Procedurile nu sînt dureroase și devin cu atît mai eficiente cu cît femeia se prezintă mai devreme la fizioterapeut. Pentru rezultate vizibile, sînt necesare minim 10 ședințe.

Articolul integral în eva.ro

Comments

comments

211 comentarii la „Incontinenţa urinară se poate rezolva cu fizioterapie

Comentariile sunt închise.