Investigaţii medicaleŞtiriUtile

Orice pacient are dreptul la o a doua opinie medicală!

Unul din zece pacienţi primeşte un diagnostic greşit în România, potrivit Institutului Naţional de Diagnostic. Totodată, peste jumătate dintre pacienţii români se tem că ar putea primi un diagnostic incorect sau un plan de tratament ineficient.

Conform unui studiu realizat de olandezii de la Diagnose.me.com, second opinion reduce riscul unei erori de diagnostic cu 90%. Recent s-a lansat campania „Second Opinion Avizat, nu Improvizat” cu scopul de a informa şi de a conştientiza pacienţii din România referitor la dreptul de a cere o a doua opinie, la importanţa unui diagnostic corect şi a unui tratament corespunzător.

Rezultatele au indicat că:

95% dintre pacienţii nu ştiu că au dreptul legal la a doua opinie medicală

89% dintre pacienţi susţin că nu apelează la second opinion din respect/frică pentru medicul care a dat primul diagnostic

87% dintre pacienţi apelează la internet ca sursă de second opinion

78 % se bazează pe medicii care au dat rezultate bune în cazul familiei/al prietenilor

Second opinion din punct de vedere medical înseamnă siguranţa diagnosticului corect şi accesul la cea mai bună soluţie de tratament pe care o oferă practica medicală la nivel internaţional, precum şi accesul la servicii medicale, tehnici sau tehnologii avansate din străinătate.

Articolul integral în csid.ro

 

Comments

comments

Comentariile sunt închise.