Creier şi sistem nervosObiceiuri alimentare

Cele patru ingrediente care otrăvesc creierul

Stilul de viață modern nu este deloc un aliat pentru sănătatea noastră. De la mediul care ne înconjoară pînă la alimentele pe care le consumăm zi de zi, totul pare să ne otrăvească puțin cîte puțin. Există alimente care nu numai că împiedică să funcționeze creierul la capacitate normală, dar pot și să favorizeze apariția unor afecțiuni grave.
1. Cafeina în exces.  Nu trebuie renunţat la cafea, trebuie doar să nu exagerezi cu licoarea neagră şi fierbinte. Cafeina aduce multe beneficii, dar nu uita că acest ingredient nu se găsește doar în cafea, ci și în anumite ceaiuri, ciocolată, cacao, sucuri răcoritoare și băuturi energizante. În urma unor studii de specialitate, efectele negative asupra creierului nu au putut fi neglijate. Se pare că produce tulburări de somn și creează anxietate, ceea ce poate deveni un factor de stres în plus pentru creier.
2. Îndulcitorii artificiali.  Atunci cînd au apărut prima oară pe piață, îndulcitorii artificiali au fost văzuți ca o minune căzută din cer. Astăzi se ştie că, de exemplu, aspartamul, un îndulcitor artificial care este folosit ca înlocuitor al zahărului în compoziția a peste 6.000 de produse, scade performanțele cognitive.
3. Zahărul rafinat. Scade performanța cognitivă, afectează memoria și activitatea hormonală. De asemenea, acest ingredient este asociat cu inflamațiile din corp, în special cu cele de la nivelul tractului digestiv. Tot zahărul rafinat reprezintă un risc pentru dezvoltarea depresiei cronice și a schizofreniei.
4. Fluorul. Se găsește atît în apa de băut, cît și în pasta de dinți. Studiile au scos la iveală faptul că fluorul scade coeficientul de inteligență, în special în rîndul copiilor. De aceea este indicat să consumi apă fără fluor ori să îți cumperi un filtru special. De asemenea, ar trebui să îți îndrepți atenția spre pastele de dinți care nu au în compoziția lor acest ingredient periculos pentru creier și nu numai.

Articolul integral în www.divahair.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns