Cancerul se hrăneşte cu zahăr!
„De la Facere şi pînă acum 200 de ani, omul nu a cunoscut zahărul. Specia umană este programată să consume glucide (dulciuri) naturale, în care zahărul este în procent de 3-5% (fructe). Deodată însă, a început să consume zaharoză pură, scoasă din contextul celorlalte glucide, în procent de 100%”, explică prof. dr. Pavel Chirilă, medic primar boli interne, în cartea sa „Nu hrăni cancerul!”.Un consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase. „Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitate mai mare de acid lactic, atît în celulă, cît şi în jurul ei – factori importanţi de creştere tumorală.
Potrivit publicaţiei Natural News, zahărul menţine un mediu acid în corp, favorizează apariţia inflamaţiilor şi hrăneşte celulele canceroase.
Prin urmare, un lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră este acela de a limita consumul de zahăr rafinat.