11 remedii pentru hernie
Hernia poate fi o afecţiune extrem de dureroasă şi periculoasă, chiar mortală. Modificarea stilului de viaţă, anumite remedii naturale şi tratamentul medicamentos/chirurgical sînt căile prin care se poate depăşi cu bine problema.
Hernia apare atunci cînd o parte din ţesutul adipos sau un organ străounge peretele cavităţii în care se găseşte. Acest lucru se întîmplă cel mai frecvent la nivelul abdomenului şi inghinal. Herniile femurale pot fi deosebit de periculoase la femei.
Hernia poate avea o multitudine de cauze, de la cele genetice sau o tuse excesivă, pînă la ridicarea de greutăţi sau impactul abdomenului cu obiecte ascuţite. Există, de asemenea, o serie de factori care favorizează hernia, printre care se numără fumatul, obezitatea, sarcina, boala pulmonară obstructivă cronică sau o apendicectomie recentă.
Simptomele herniei pot varia de la inflamaţie uşoară pînă la dureri extreme şi complicaţii fatale. De fapt, mai mult de 30.000 de oameni mor în fiecare an de la hernii tratate necorespunzător sau ignorate.
În tratarea herniei, au cîştigat popularitate mai multe metode terapeutice. Dacă durerea s-a instalat brusc, trebuie să mergi la doctor. Aceste remedii sînt doar tratamente complementare.
1. Ulei de seminţe de ricin. De-a lungul istoriei, uleiul de ricin a fost folosit pentru o mare varietate de probleme ldigestive, deoarece poate acoperi stomacul într-o căptuşeală subţire, prevenind astfel inflamaţia şi încurajînd buna digestie. Pune o compresă cu ulei din seminţe de ricin pe stomac pentru a calma simptomele dureroase ale herniei.
2. Suc de Aloe vera. Prin compuşii antiinflamatori naturali şi de calmare, Aloe vera este adesea recomandată celo care se luptă cu durerea provocată de hernie. Planta poate fi consumată în fiecare dimineaţă sub formă de suc sau înainte de fiecare masă pentru rezultate mai bune, avînd şi rol preventiv.
3. Gheaţă. Cînd suferi de hernie, poţi observa inflamaţie, roşeaţă şi durere la nivelul abdomenului. Aplicarea unui pachet de gheaţă direct pe zona afectată poate provoca contracţia şi reducerea inflamaţiei, alinarea durerii şi balonării asociate cu hernia.
4. Ghimbir. Cînd vine vorba de reducerea durerii abdominale şi calmarea inflamaţiilor, puţine lucruri sînt la fel de eficiente ca rădăcina de ghimbir. Se poate bea suc de ghimbir concentrat sau poţi mînca ghimbir pentru a da un impuls stomacului şi pentru a reduce durerea şi disconfortul acestei afecţiuni.
5. Lemn dulce. O hernie poate provoca leziuni la nivelul mucoasei stomacului şi esofagului, dar rădăcina de lemn dulce sub formă de ceai poate stimula rapid regenerarea ţesuturilor deteriorate şi poate ameliora durerea şi inflamaţia, datorită proprietăţilor sale analgezice.
6. Pierdea în greutate. Obezitatea este un factor de risc major pentru hernii şi poate încetini procesul de vindecare. Dacă slăbeşti, corpul tău va suporta mai puţină presiune fizică, postura va fi îmbunătăţită, iar simptomele pot dispărea în mod natural. De asemenea, ar trebui să mănînci mai puţin la masă, deoarece acest lucru va pune mai puţină presiune asupra stomacului.
7. Diversificarea alimentaţiei. Anumite alimente ar trebui evitate, dacă vrei să previi sau să tratezi o hernie. Alimentele condimentate, acide şi cele grele trebuie evitate dacă ai risc ridicat pentru hernie sau deja ai afecţiunea. Aceste alimente pot inflama şi mai mult mucoasa stomacului, făcînd astfel mai dificil procesul de vindecare în urma unei hernii.
8. Piper negru. Pudra de piper negru a fost asociată cu liniştirea problemelor de stomac şi reducerea inflamaţiei intestinului. Poate ajuta, de asemenea, la suprimarea refluxului de acid gastric.
9. Scapă de stres. Factori majori din spatele herniei sînt şi stresul şi anxietatea. Hormonii de stres în exces pot slăbi sistemele organismului şi pot suprasolicita metabolismul. Problemele de stomac şi de reflux gastroesofagian pot fi afectate de stres, care poate agrava sau creşte riscul de hernie. Stresul poate fi redus prin meditaţie, yoga, acupunctură şi masaj uleiuri esenţiale şi aromoterapie.
10. Mişcare. Din moment ce una dintre principalele cauze ale herniei este efortul fizic intens, antrenamentele uşoare sînt utile în recuperare sau ca măsură preventivă. Asigură-te că bei destule lichide şi mănînci suficiente fibre pentru a asigura tranzitul intestinului.
11. Suc de legume. Unul dintre cele mai simple şi mai eficiente remedii pentru hernie este un pahar cu suc de legume şi un pic de sare, în special unul făcut cu morcovi, spanac, ceapă, broccoli şi varză creaţă. Extrem de nutritive şi cu efecte antiinflamatoare, aceste legume pot calma arsurile şi simptomele dureroase ale herniei şi pot accelera procesul de vindecare în cavitatea abdominală.
Sursa: organicfacts.net
Comentariile sunt închise.