Culoarea buzelor, indicator al sănătăţii
Dacă îţi priveşti cu atenţie buzele pot să descoperi singur anumite probleme cu care te-ai putea confrunta pe viitor. Potrivit medicinei ayurvedice, nuanţele buzelor pot să ne spună multe şi despre afecţiuni ascunse.
Palide şi vineţii. E un efect secundar al anemiei. Această afecţiune decolorează buzele şi este mai frecvent întîlnită la femeile aflate în perioada reproductivă. În cazuri de anemie severă, buzele pot să capete o nuanţă vineţie care se accentuează şi mai mult la frig. Decolorarea pielii şi a buzelor poate să fie asociată şi cu tulburările de alimentaţie, cum ar fi anorexia şi bulimia. Obiceiul de a induce voma poate să aibă un efect coroziv asupra buzelor şi să le decoloreze în timp.
Roşu-aprins. Poate fi vorba de o infecţie în corp, de obicei gripă sau răceală. De asemenea, aceasta culoare aprinsă a buzelor poate să ascundă şi hipertensiunea.
Violet-închis. Buzele albăstrui pot să ascundă o afecţiune la nivelul inimii sau a plămînilor (slaba oxigenare dă culoarea buzelor) sau nivelul crescut al colesterolului.
Galbene. Buzele galbene ascund o posibilă problemă la nivelul ficatului. Atunci cînd bila se acumulează în exces, pielea capătă o nuanţă gălbuie. Tot buzele galbene mai pot semnala probleme legate de splină şi un sistem imunitar scăzut.
Roşu-închis spre negru. Poate fi o problemă la nivelul sistemului digestiv (tranzit intestinal).
Articolul integral în sanatate.bzi.ro
Comentariile sunt închise.