Mişcare şi naturăSportŞtiri

Dacă ai înlocui maşina cu bicicleta, ai slăbi 4 kilograme

Persoanele care folosesc cu preponderență mașina pentru a se deplasa au, în medie, o greutate cu 4 kilograme mai mare decît cele care merg cu bicicleta, potrivit unui studiu finanțat de Uniunea Europeană.

Cercetătorii de la Physical Activity Through Sustainable Transport Approaches au realizat sondaje în 7 orașe europene și au cules date de la 11.000 de voluntari care au oferit informații privind înălțimea și greutatea lor, mijloacele de transport pe care le utilizează și perioada pe care o petrec zilnic în trafic. Studiul a mai luat în calcul factori precum vîrsta, nivelul de educație, venitul, modul de petrecere a timpului liber și dacă persoanele respective fumează sau consumă alcool.

Oamenii care nu fac mișcare fizică au un risc mai mare de a dezvolta boli cronice precum cancer, atacuri cerebrale și de inimă, dar și de a deveni supraponderali. A fi mai activ te poate face mai sănătos, te ajută să economisești bani și să-ți îmbunătățești viața. În loc să mergi la sală, de exemplu, gîndește-te să iei bicicleta până la muncă.

Articolul integral în agerpres.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns